Hlavní obsah

S pašeráky drog se potopila loď. Zachránila je tuna kokainu

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytání pašeráků drog na moři je většinou obtížné, tentokrát se však kolumbijské pobřežní stráži podařilo vytáhnout je i s drogami z vody. Pašerákům se totiž loď naložená více než tunou kokainu potopila. Balíky s drogami se ale udržely na hladině a na nich si tři pašeráci zachránili alespoň holé životy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kokain zachránil kolumbijským dealerům život. Poté, co ztroskotali, použili balíčky jako plovákyVideo: Reuters

 
Článek

Člun plně naložený drogami se potopil poté, co ho v sobotu spláchla enormně velká vlna. Na palubě byli v tu dobu čtyři muži. Třem z nich se podařilo zachytit drog plovoucích na hladině a čekali na to, až si jich někdo všimne.

Stalo se tak po více než sedmi hodinách, kdy na ně narazil člun pobřežní hlídky. „Člun připlul blíž a objevil tři muže plovoucí na balíčcích, které nápadně připomínaly balíčky drog,“ uvedl kapitán Jorge Maldonado z kolumbijské protidrogové jednotky.

Testy následně potvrdily, že se opravdu jedná o drogy, konkrétně o kokain. V balíčcích ho bylo 1,2 tuny. Muži byli zatčeni a obviněni z pašeráctví. „Pravděpodobně mířili někam do Střední Ameriky,“ uvedl Maldonado.

Dodal, že úřady stále pátrají po čtvrtém muži. Pokud však neměl k dispozici další zásoby drog nebo cokoliv jiného, na čem by mohl plavat, je šance na jeho záchranu mizivá. Místní vody navíc dle Maldonada obývá velké množství žraloků.

Surfaře před žralokem zachránil dron

Koktejl

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám