Hlavní obsah

Drogový dealer se v Brazílii pokusil uprchnout v přestrojení za svou dceru

Novinky, tcs

Vynalézavost některých zločinců nezná při pokusu o útěk mezí. O rafinovaný útěk se v sobotu v Riu de Janeiru pokusil rovněž brazilský drogový dealer, který se přestrojil za svou vlastní devatenáctiletou dceru. Obklopen další skupinou žen se snažil nepozorovaně vyklouznout ven. Dozorci si ho však všimli a ještě ve vězení zadrželi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Brazilský drogový boss chtěl utéct z vězení v přestrojení za svou dceruVideo: AP

 
Článek

Dvaačtyřicetiletý Clauvinho da Silva, přezdívaný kvůli svému vzrůstu Baixinho (Prcek), je šéf jednoho z nejmocnějších drogových gangů v Riu a právě si ve věznici Gericinó odpykává trest ve výši 73 let a 10 měsíců. V sobotu se rozhodl využít k útěku návštěvu své devatenáctileté dcery.

Ve vězení se mu povedlo vyměnit si s dcerou oblečení. Na obličej si da Silva natáhl silikonovou masku, na kterou si nasadil paruku a brýle. Tento převlek jistě nebyl dokonalý, proto se dealer uchýlil do bezpečí hloučku sedmi žen.

Až k východu se da Silva dostal téměř nepozorovaně. Tam si však strážní všimli podezřelého chování drobné dívky i sedmi žen, které ji obklopovaly. Osoba uprostřed hloučku byla viditelně nervózní.

Jeden z mužů zákona proto za mírných protestů žen přistoupil k dívce a poručil ji, aby si sundala šaty. „Neměla bych si sundávat všechno,“ zamumlal nervózně da Silva v přestrojení. Zatímco mluvil, jeho obličejové svaly ani rty se nepohnuly a dozorci měli jasno.

Nebyl to jeho první pokus o útěk

Kompletní odmaskování da Silvy následně pracovníci věznice zaznamenali na video, které v neděli zveřejnila brazilská vězeňská služba.

Drogového dealera úřady přesunuly do jiné věznice, v policejní cele skončila rovněž jeho dcera, stejně jako sedm žen, které da Silvovy dělaly štít. Jedna z nich je těhotná a právě tu policisté podezřívají, že do věznice propašovala paruku a masku.

Ve vězeňském bloku, kterému se přezdívá Bangu 3, si odpykává trest mnoho šéfů a velitelů gangu Comando Vermelho (Rudé komando), kterému šéfoval i da Silva. Ten se mimochodem o útěk nepokusil poprvé, v roce 2013 byl jedním z 31 vězňů, kteří utekli z vězení kanalizací. Všichni uprchlíci byli tehdy zadrženi krátce po útěku.

Reklama

Výběr článků

Načítám