Hlavní obsah

Rys se vetřel do domu a zabral psovi pelíšek

Novinky, Magdalena Matoušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se nejmenovaný Američan z města San Manuel v americké Arizoně jednoho dne vrátil z práce domů, v psím pelechu objevil vetřelce. Místo psa v něm totiž našel rysa, který vypadal, že se nově nalezeného pohodlného pelíšku nehodlá jen tak vzdát.

Foto: Twitter AZ Game & Fish Dept

Roztomilý rys vypadal, že se mu v pelíšku leží příjemně

Článek

Arizonský úřad pro lov a rybolov na svém twitterovém účtu publikoval zprávu o neobvyklém setkání. Když se muž tento týden vrátil domů z práce, podle všeho objevil ve svém domě rysa, informoval o tom server UPI.

Malý rys si v klidu lebedil v psím pelechu, a ač se jedná o divoké zvíře, podle sdílených fotografií působil velmi domestikovaně. Rys ale představuje pro malé domácí mazlíčky, jako jsou právě psi, velké nebezpečí.

Majitelé by si měli dávat pozor, aby se jejich zvířata do styku s rysem nedostala. Je časté, že rysa do lidských obydlí naláká jídlo ve zvířecích miskách, proto by měly být umístěny na méně dostupných místech.

Rys použil psí dvířka

Muž se relaxujícího rysa nezalekl. Šelmu pohotově vyfotil a následně zavolal odchytovou službu. Ta ale přijela pozdě, rys mezitím utekl.

Rys se dovnitř i ven dostal nejspíš psími dvířky. Úřady varují, aby se lidé v podobných situacích nesnažili divoká zvířata odchytit. Mají se raději ozvat na jejich telefonní číslo a ony se o zvíře postarají.

Rys i pejsek jsou v pořádku, takže si muž z této situace odnesl pouze vzpomínky na neobvyklé setkání. Pelíšek už podle všeho patří zase jeho původnímu čtyřnohému příteli.

Vraťte ho do Polska! Obyvatele Hanušovic trápí drzý přivandrovalý rys

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám