Hlavní obsah

Ruský lupič ukradl školákovi telefon, do latě ho srovnal penzista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sebrat jedenáctiletému školákovi chytrý telefon bylo pro pětatřicetiletého lupiče docela jednoduché. Nepočítal však s tím, že ho přišpendlí k zemi penzista, jenž opodál opravoval auto.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident, který zachytily bezpečnostní kamery, se před pár dny odehrál ve městě Šcolkovo, které leží vedle Moskvy. Na záběrech je vidět, jak se lupič přetahuje s jedenáctiletým Timofejem a pak se dá i s jeho chytrým telefonem na útěk.

Po pár metrech se mu však do cesty postavil dvaasedmdesátiletý Michail Makarov, jenž se do té doby snažil něco opravit v motoru svého auta. Pro pětatřicetiletého lupiče neměl být penzista vážnější překážkou, ale Michail Makarov dříve pracoval v bezpečnostní agentuře, a tak věděl, jak si se zlodějíčkem poradit.

Aniž by v tu chvíli ještě tušil, co přesně se stalo, srazil ho na zem a nepustil ho ani poté, co mu dovolil vstát. Po chvíli na místo doběhla žena, která lupiči telefon vzala a odevzdala jej Timofejovi. Později dorazila i policie a zostuzeného lupiče zatkla. Navíc se ukázalo, že již měl záznam v trestním rejstříku.

Makarov později řekl, že vedle je škola, takže tam často bývá hluk, ale když slyšel křičet Timofeje, hned věděl, že se děje něco nestandardního a že musí zakročit. Ale svůj čin nepovažuje za nijak hrdinský. „Neudělal jsem nic zvláštního, to by přece mělo být normální,“ řekl podle webu Daily Mail v době, kdy už bylo po všem a chválili jej i zasahující policisté.

Policisté rvačku nezvládli, dostali bicyklem po hlavě. Pak zasáhl zelinář

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám