Hlavní obsah

Ruské krávy si pochutnávají na čokoládě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Přibližně desetitisícové stádo krav v Rusku má v současnosti hody. Zemědělci z mléčné farmy v Melniku v Kalingradské oblasti jim totiž láskyplně dopřávají čokoládu. Farmáři přidávají sladkosti do běžného krmiva.

Foto: OC Frýda
Článek

Vedení farmy došlo k závěru, že cukrovinky mléku dodávají zajímavou pikantní příchuť a zvyšují jeho výživnost. Chovatelé si rovněž libují, že se jim nyní rodí silnější a zdravější telata.

Tele pro Jelcina

Kravám sladká strava připadala zpočátku nezvyklá, zato telata se po ní mohla ihned utlouci. Družstvo si růst dobytka pochvaluje, a tak nyní rychle podepíše smlouvu s místní společností na výrobu sladkostí, aby na farmu dodávala cukrovinky s prošlou záruční lhůtou se slevou.

Farmáři zároveň přišli na nápad, že někdejšímu prezidentovi Borisu Jelcinovi darují tele vykrmené právě sladkostmi. Jeho návštěva před osmi lety totiž inspirovala chovatele, aby novátorskou metodu s čokoládou zavedli.

Reklama

Související témata:

Související články

Prahu v létě oživí dvě stě kravích soch

V létě se Praha stane dějištěm zábavné kulturně-společenské akce s názvem CowParade, která má v české metropoli navodit příjemnou atmosféru. Od června budou...

Kráva pozřela diamanty, hledají se v lejnech

Indický podnikatel nenašel lepší skrýš pro celé své bohatství a ukryl ho ve stohu sena. 1722 drahokamů však v nestřeženém okamžiku spolkla hladová kráva....

Výběr článků

Načítám