Hlavní obsah

Ruská seniorka skočila do ledové řeky, aby zachránila uvízlého psa

Pořádný kus odvahy prokázala začátkem února pětašedesátiletá Galina Voskovykhová, která u města Rossoš v ruské Voroněžské oblasti skočila do částečně zamrzlé řeky, aby zachránila uvízlou fenku huskyho. Podle deníku Daily Mail, jenž o incidentu informoval, se žena dříve aktivně věnovala otužování.

BEZ KOMENTÁŘE: Ruská seniorka skočila ve spodním prádle do ledové řeky, aby zachránila uvízlého psaVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Voskovykhová se dle svých slov v neděli 6. února procházela se svými přáteli poblíž řeky, když v jeden okamžik uslyšela zvířecí nářek.

Na záběrech je vidět, jak Ruska oděná pouze ve spodním prádle plavala za psem, jenž zůstal mezi kusy ledu v řece uvězněn.

„Bez váhání jsem se svlékla a skočila do vody. Byl tam led, proto se pes nemohl dostat na břeh. Prolomila jsem led svým tělem a pomohla mu,” svěřila se Daily Mailu Voskovykhová.

Následně se psem absolvovala krátkou procházku, aby u něj předešla případnému podchlazení. Krátce poté se jí dokonce podařilo nalézt i majitele zachráněného zvířete.

Navzdory odvážnému činu se Ruska, která se ještě do začátku koronavirové pandemie pravidelně otužovala, za hrdinku nepovažuje. „Každý by udělal to samé,” řekla pokorně.

V nedávné době se přitom nejednalo o ojedinělý případ. Koncem ledna měl štěstí rovněž pes uvízlý v zamrzlém jezeře v ukrajinském Doněcku. V tomto případě se zachránce musel postupně prosekat ledem, aby se k nebohému zvířeti vůbec dostal.

Reklama

Výběr článků

Načítám