Hlavní obsah

Rodičovských povinností se zbaví ještě před třicítkou. Dvacátníci adoptovali náctileté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za normálních okolností by nebylo možné, aby lidé, které dělí pouhé desetiletí, měli mezi sebou vztah rodičů a dětí. U neobvyklé rodiny z amerického Arkansasu je to však díky adopci realitou.

BEZ KOMENTÁŘE: Dvacátníci adoptovali náctiletéVideo: AP

 
Článek

Tasia a Drew Tailorovi jsou oba učitelé. Jí je 23 let, její manžel je o dva roky starší. A nyní vychovávají pár dětí, který je o pouhých deset let mladší, než jsou oni. Jejich mladší adoptivní dceři Rory je 13, Tamiray je dokonce o dva roky starší.

„Původně jsme počítali s adopcí novorozeněte nebo dítěte do 6 let. Uprostřed adopčního procesu jsme ale potkali Rory a všechno se změnilo,“ citoval Tasiu server Stokesentinel.

Ta učila svou nyní již adoptovanou dceru na škole, takže do značné míry věděla, koho si k sobě bere. Po dlouhém papírování nakonec byla Rory přiznána Tailorovým jako adoptivní dcera. U o dva roky starší Tamiray není proces adopce zcela dokončen a Tasia si není jistá, zda k tomu vůbec někdy dojde, ale i tak za ni nese aktuálně zodpovědnost. „Tamiray je moje sestřenka, která žila s naší babičkou od dvou let,“ vysvětluje učitelka z Arkansasu.

Přiznává, že nová situace klade na pár hodně nároků. „Jednak máme trochu potíže s úřady, protože s námi nejednají jako s odpovědnými zástupci, jednak musíme přiznat, že ten malý věkový rozdíl vnáší do naší rodiny neobvyklou dynamiku.“ Na stranu druhou Tassia oceňuje, že bude mít rodičovské povinnosti za sebou dříve, než oslaví 30. narozeniny. „A to je docela lákavá představa, když si to člověk uvědomí,“ uzavírá.

Adoptovaný syn se po 58 letech setkal se svou biologickou matkou

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám