Hlavní obsah

Putin marně čekal na potlesk. V sále zavládlo naprosté ticho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu přijal sedmnáct nových velvyslanců. Ve své řeči se nezapomněl pustit do západních zemí, zejména do Spojených států. Na konci se však nedočkal ani vlažného, zdvořilostního potlesku, což ho viditelně uvedlo do rozpaků.

Foto: Sputnik, Reuters

Vladimir Putin přijímá nové zahraniční velvyslance v Rusku

Článek

Ve svém proslovu u příležitosti přijetí nových velvyslanců v Rusku se Putin tradičně ostře pustil do západních zemí, a dokonce i přímo do nové americké velvyslankyně.

Spojené státy obvinil z toho, že podporovaly převrat na Ukrajině v roce 2014, což vyústilo v současnou ukrajinskou krizi.

Na konci jeho proslovu ovšem v sálu zavládlo téměř naprosté ticho, nedočkal se ani zdvořilostního potlesku. Na videu, které se objevilo na sociálních sítích, je vidět, že někteří velvyslanci se jen lehce uklonili.

Putin na závěr poděkoval za pozornost, chvíli se rozpačitě rozhlížel po přítomných a poté pro jistotu dodal, že to je již všechno. Když se ani pak nic nedělo, snažil se situaci zachránit krátkým dovětkem.

Putin na ceremoniálu s velvyslanciVideo: Reuters

„Tímto bohužel musíme ceremoniál ukončit, protože kvůli stále platným covidovým omezením si nemůžeme promluvit osobně, ale jsem si jistý, že v budoucnu ještě budeme mít hodně příležitostí se setkat,“ řekl Putin. Na závěr ještě jednou poděkoval, všem popřál to nejlepší a odešel. Opět bez potlesku.

Kapitán Putinovy ochranky utekl z Ruska. Na Západě už ochotně líčí, co a jak v Kremlu

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám