Hlavní obsah

Rod Stewart do chomoutu nespěchá

Právo, Jaroslav Höfer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LAS VEGAS

Zdálo by se, že Rodu Stewartovi ke spokojenosti nic nechybí. Ačkoli se mu blíží šedesátka, měl hned dvě alba mezi nejprodávanější dvacítkou, peníze se mu jen hrnou, pochlubit se může třiatřicetiletou milenkou Penny Lancasterovou s krásnýma dlouhýma nohama. Jenže ve skutečnosti zuří.

Foto: Iveta Busková

Songfest.cz 2017 v Příboře

Článek

Rozhořčilo ho totiž, že jiné hudební hvězdy z jeho generace - třeba Mick Jagger, Elton John, Paul McCartney a Cliff Richard - byli již povýšeni do šlechtického stavu a mohou používat před jménem písmenka sir, ale on ne. Dokonce i cenu Grammy mu prý upírají.

"Na dobročinnost přispívám jako málokdo, ale přesto mě zanedbávají. Dělají mi to zřejmě naschvál kvůli tomu, že Penny je příliš mladá," stěžuje si novinářům devětapadesátiletý zpěvák.

"Nikdo nic nenamítá proti tomu, když se Paul McCartney ožení s mladší ženou," rozčiluje se. "Paulovi je šedesát, jeho Heather je taky o šestadvacet let mladší, ale mě kvůli Penny odepisují."

O Eltonu Johnovi mluví Stewart ještě neuctivěji. Vulgárně ho zesměšňuje jako homosexuála a posmívá se jeho paruce. Nejsou to ovšem ojedinělé výbuchy zlosti stárnoucího rockera. Jen chvíli před tím, než se Rod v londýnském Highgate narodil, zničila policejní služebnu ve vedlejším domě německá raketa V2. Jako by tím předznamenala jeho život.

Podraz na Penny

Jednou se už dokonce zdálo, že bude Stewart vraždit. Když se totiž začal na veřejnosti s o šestadvacet let mladší modelkou a fotografkou Penny Lancasterovou více ukazovat, udělala ředitelka Ultimy Michelle Moneová na Penny ošklivý podraz, kterým si získala publicitu.

Penny, 185 centimetrů vysoká krasavice, byla v té době manekýnou a tváří Ultimy, firmy prodávající spodní prádlo. Ředitelka Moneová ji ale s velkým popraskem vyhodila a angažovala místo ní bývalou Stewartovu manželku, o pouhý rok starší Rachel Hunterovou.

Navíc veřejně prohlásila, že Penny je druhá třída, znamenala pro ni jen východisko z nouze a Rachel má mnohem lepší postavu. "Byl to mazaný marketingový tah, ale krutý vůči Penny," nechala se později slyšet zpěvákova dcera Kimberley. "Rachel by ale něco takového neudělala z pouhé msty, museli jí za to pořádně zaplatit," vysvětlovala.

Stewart zuřil. Mluvil o Moneové jako o odporné stvůře a čubce. Nastala čtyřtýdenní válka, která zaplnila první stránky bulvárních listů.

Reklama

Související články

Rod Stewart vyráží na večírky v bačkorách

Proslulý zpěvák Rod Stewart se na slavnostní párty obvykle vydává v obyčejných bačkorách či pantoflích na nohou. Považuje je totiž za pohodlnější než značkovou...

Výběr článků

Načítám