Hlavní obsah

Řidič přežil šest dní zaklíněný v havarovaném autě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmadvacetiletý muž přežil šest dní zaklíněný ve svém havarovaném voze pod dálničním mostem v americkém státě Indiana. Vrak auta nebyl ze silnice vidět. Řidiče zachránili až dva náhodně kolemjdoucí muži, když si hledali místo pro rybaření.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Příběh s relativně šťastným koncem se odehrál 64 kilometrů východně od Chicaga. Podle agentury AP muž přežil díky dešťové vodě a teplejšímu počasí.

Jeho auto minulý týden z nezjištěných příčin sjelo z dálnice do rokle, přičemž se několikrát převrátilo a skončilo pod mostem. Přestože je komunikace frekventovaná, ostatní účastníci silničního provozu si ničeho nevšimli, protože během jízdy dolů neviděli.

Těžce zraněný řidič byl v takovém stavu, že si nedokázal ani sáhnout pro svůj mobilní telefon, aby přivolal pomoc. „Snažil se křičet, ale nikdo jej nemohl slyšet,“ uvedl jeden z rybářů, kteří muže našli.

Když se synovcem hledal vhodné místo k lovu ryb, všiml si pod mostem něčeho lesklého. Oba se zpočátku domnívali, že řidič pickupu je mrtvý.

„Dotkl jsem se jeho ramene, načež se řidič probral, zvedl hlavu a začal s námi mluvit. Byl velmi šťastný, že nás vidí,“ dodal rybář.

Zraněného přepravil do nemocnice v nedalekém městě South Bend vrtulník záchranné služby. Podle policie je zázrak, že nehodu přežil. Další noc by prý ale s největší pravděpodobností nevydržel, mj. i proto, že meteorologové očekávali prudké ochlazení.

„Nebýt dvou osob, které se procházely kolem potoka, je více než pravděpodobné, že by tento incident měl jiný výsledek,“ uvedl v prohlášení seržant Glen Fifield ze státní policie v Indianě.

Děsivá nehoda se zázračným koncem. Na ženu s kočárkem v Británii najelo auto

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám