Hlavní obsah

Děsivá nehoda se zázračným koncem. Na ženu s kočárkem v Británii najelo auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šokující drama se šťastným koncem, tak by se dala nazvat dopravní nehoda, k níž došlo tento týden v anglickém Oltonu na předměstí Birminghamu. Na čtyřicetiletou ženu a její dceru v kočárku najelo na chodníku auto, jehož řidička z neznámých důvodů vjela na chodník.

Matka s dítětem v kočárku vyvázly z hrůzostrašné nehody.Video: AP

 
Článek

Dramatickou situaci poblíž přechodu pro chodce zachytila pouliční kamera. Záběry ukazují, jak vozidlo sjíždí ze silnice na chodník, naráží do sloupu pouličního osvětlení a převrací se na bok směrem k matce s dítětem.

Z pohledu kamery vše vypadá, jako by žena s dcerou zůstaly pod autem. Po pár vteřinách je ale vidět, jak matka s dítětem v náruči z kritického místa odchází, zatímco kočárek zůstal přimáčknutý k dlažbě.

Šokovaná žena dceru objímá a sedá si na židli před nedalekou restaurací. Na pomoc jí vybíhají pracovníci z přilehlých obchodů.

Matka i dítě vyvázly podle serveru BirminghamLive jako zázrakem jen s drobnými zraněními, která jim ošetřili lékaři v místní nemocnici.

Za to, že nehoda neskončila tragédií, mohou všichni vděčit sražené pouliční lampě, která zjevně sílu nárazu ztlumila.

„Zranění neohrožující život“, jak uvedli zdravotníci, utrpěla také řidička, které z auta pomáhala jedna ze zaměstnankyň nedaleké prodejny. „(Řidička) byla zmatená a musela vylézt z kufru. Kočárek skončil pod vozidlem,“ popsal situaci jeden svědek.

„Jak se kočárek ocitl pod autem bez dítěte, ačkoli v něm sedělo, je opravdový zázrak. Chyběl jen zlomek vteřiny a mohlo to dopadnout mnohem hůře. A velké štěstí měla i řidička,“ dodal svědek, podle nějž sloužila dodávka k přepravě invalidů.

Mladík naboural do kropicího vozu v Praze. Jako zázrakem přežil

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám