Hlavní obsah

Putin dostal od Lukašenka k narozeninám traktor

Petrohrad

Běloruský vůdce Alexandr Lukašenko daroval v pátek ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi k jeho 70. narozeninám poukázku na traktor běloruské výroby. Traktory jsou pýchou běloruského průmyslu už od dob Sovětského svazu.

Putin dostal v den svých 70. narozenin při příležitosti neformálního summitu SNS v Rusku melouny a traktor.Video: Reuters

 
Článek

Lukašenko novinářům sdělil, že má sám na zahradě model traktoru, který ruskému prezidentovi daroval v reálné velikosti. Podle něj se jedná o nejlepší běloruský ručně sestavený traktor.

Snímek certifikátu s obrázkem traktoru pro ruského prezidenta zveřejnila agentura Reuters, záběry přímo z předání ale chybí. Agentura AP poznamenala, že není jasné, jak Putin na dar reagoval. Sám se o něm před novináři nezmínil.

Narozeniny s vážnou tváří. Na slavení Putinových sedmdesátin není v Rusku nálada

Zahraniční

Agentura Reuters také zveřejnila záběry hromady melounů, jež Putin dostal jako dar od prezidenta Tádžikistánu Emómalího Rahmóna.

Lukašenko se s Putinem a několika dalšími státníky ze zemí bývalého Sovětského svazu v pátek setkal v Petrohradu na neformálním summitu.

Lukašenko taky vyhlásil mobilizaci. Na polích mu leží brambory

Zahraniční
Foto: Reuters

Putin dostal k narozeninám od Lukašenka traktor

Putin se v den svých 70. narozenin sešel s představiteli států bývalého SSSR.Video: AP

Reklama

Výběr článků

Načítám