Hlavní obsah

Psí hypochondr stojí majitelku tisíce, dramatizuje sebemenší zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toulavého psíka Jaqweenieho, kterého si vzala do péče Joan Mosherová, rozhodí i sebemenší poranění. Tak se to alespoň jeví navenek. I pouhé štípnutí od komára se u něj mění ve skutečné drama, které majitelku stojí tisíce za ošetření u veterináře. I uzdravení ovšem bývá podivně rychlé.

Psí hypochondrVideo: AP

 
Článek

Jaqweenie, který pochází z amerického města Raleigh, je křížencem čivavy a Jack Russell teriéra, a tak jeho tělesná konstituce není kdovíjak bytelná. Ani to ale nevysvětluje, proč je „na umření“ při sebemenším zranění. O tom, že to s ním asi tak vážné není, svědčí i to, že jeho diagnózy udivují čtenáře po celém světě již několik let.

Jeho majitelka Joan Mosherová například popsala situaci z minulého měsíce, kdy se Jaqweenie najednou zranil v parku. Měl oči dokořán, funěl a olizoval si tlapku. Joan tomu po dřívějších zkušenostech zpočátku nepřikládala váhu, ale psíkovo chování bylo tak přesvědčivé, že jej nakonec odvezla k veterináři.

Ten však nenašel nic kromě drobného štípnutí od komára. Naordinoval léky proti bolesti svědění a také kužel, aby si pes neolizoval „ránu“. Joan zaplatila v přepočtu více než 4600 korun a odvezla pacienta domů, kde se ještě téhož odpoledne plně zotavil.

Lehni, vyzvala herečka psa. Přikrčil se i Biden

Koktejl

Joan pak přidala také historku z roku 2021, kdy Jaqweenie zničehonic nemohl chodit. Celý se třásl a nohu měl skrčenou u těla. Majitelka si žádného vnějšího zranění nevšimla, ale měla obavy, zda nejde například o problém s kloubem.

Veterinář následně po důkladné obhlídce objevil pouze velmi malou ranku, kterou přirovnal k říznutí papírem a vyřešil ji obvázáním tlapky. Tato epizoda stála Joan v přepočtu dalších 3500 korun. A Jaqweenie - druhý den ráno byl naprosto fit.

Už ví, jak na něj

Joan má ale Jaqweenieho tak ráda, že se na něj nedokáže zlobit. A také už ví, jak na něj. Když tedy například loni v září viděla, jak jej bodla vosa a pes dával jasně najevo, že není schopen chůze, odnesla jej zkrátka domů.

Jaqweenie pak strávil zbytek dne na gauči a Joan mu také „zranění“ obvázala, aby měl pocit, že je o něj dobře postaráno. Dodala, že navzdory „obrovské bolesti“ dokázal také pozřít psí pamlsek.

Na Jaqweenieho chování dokáže Joan najít dokonce i pozitiva. „V prvním roce života se toulal, takže ta jeho dramata mě vlastně těší,“ poznamenala. Považuje to za důkaz, že se o malého hypochondra stará dobře.

Radnice portugalského města zaměstnala psa, dostal smlouvu na dobu neurčitou

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám