Hlavní obsah

Pronajímatel bytu v Mnichově požadoval od zájemkyň lékařské potvrzení, že nejsou těhotné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuriózní až absurdní podmínku si stanovil jeden pronajímatel bytu v Mnichově. Pro případ, že by zájem projevila žena nebo rodina se ženou, požadoval majitel nemovitosti lékařské potvrzení, že dotyčná není těhotná.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na první pohled vypadal inzerát zveřejněný na internetovém portálu zcela normálně. Pronajímatel podle deníku Süddeutsche Zeitung deníku nabízel dvoupokojový byt o rozloze 60 metrů čtverečních za tisíc eur (25 215 tisíc Kč) měsíčně.

Při podrobnějším zkoumání inzerátu ale čtenáři, a hlavně čtenářky museli žasnout. Majitel uváděl, že v bytě nechce žádné dítě mladší tří let ani nastávající matku. Jako potvrzení požadoval doklad od lékaře, a to hned při předběžné prohlídce bytu před podpisem smlouvy.

Hlavou kroutili nejen čtenáři, ale i zástupci mnichovské asociace pronajímatelů bytů. Ještě nikdy se prý s takovou podmínkou nesetkali.

Kontroverzní inzerát nicméně vydržel na portálu jen tři hodiny, pak jej pronajímatel vymazal. Co jej k tomu vedlo, není jasné.

Žaloby se prý ale obávat nemusel, přestože inzerát byl zjevně diskriminační. Německé zákony týkající se rovnosti pohlaví jsou totiž k pronajímatelům, kteří vlastní méně než 50 bytů, benevolentnější. A to byl i případ zmíněné nabídky, dodal Süddeutsche Zeitung.

Jaké jsou možnosti, když nájemce odmítá byt opustit

Finance

Reklama

Výběr článků

Načítám