Hlavní obsah

„Přišel čas se trochu zchladit.“ Moderátor rakouské veřejnoprávní televize si v přímém přenosu vylil na hlavu vodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklý výstřelek si dopřál známý moderátor rakouské veřejnoprávní televize ORF Armin Wolf, když na sebe na závěr pravidelné večerní zpravodajské relace vylil z PET lahve vodu. Odůvodnil to tím, že země má za sebou zatím nejteplejší den roku a že přišel „čas se trochu zchladit“.

Foto: Profimedia.cz

Moderátor rakouské veřejnoprávní televize ORF Armin Wolf.

Článek

„To byl Zeit im Bild 2 (název relace, v překladu Čas v obraze 2) v nejteplejším dni roku. Čas se trochu zchladit. Na viděnou,“ oznámil moderátor. Nato vytáhl plastovou lahev s vodou a před zapnutými kamerami si ji vylil na hlavu, přičemž stékala i na jeho sako a košili, napsal v pondělí server oe.24.

Reakce veřejnosti byly různé. Zatímco jedni se bavili, druzí to kritizovali jako „nevhodné“ a „trapné“.

Kritici na sociálních sítích Wolfovi také mimo jiné vytýkali, že zaneřádil majetek veřejnoprávní instituce nebo že plýtvá jejími zdroji. To ale moderátor odmítl s tím, že si vodu koupil za vlastní peníze a že nepoškodil žádné technické ani jiné vybavení redakce.

V sobotu bude až 37 °C

Počasí

„Nic se nerozbilo. A taky jsem rozlitou vodu utřel, společně s jedním kolegou ze studia, takže buďte bez starosti,“ odvracel kritiku Wolf.

Další kritici zase zpochybňovali, jestli pondělí, kdy se událost odehrála, byl opravdu tím nejteplejším dnem. „Byl, to mám ověřené,“ ujistil moderátor s tím, že ten den meteorologové ve Vídni naměřili 37,2 stupně.

S ostrou kritikou Wolfova kousku přišla opoziční krajně pravicová strana Svobodných (FPÖ). „Některým lidem v ORF už stoupá horko do hlavy,“ láteřil šéf vídeňské organizace FPÖ Dominik Nepp a přirovnal moderátora ke „zmoklému pudlovi“.

„Ale bez obav, milá ORF. To opravdové zchlazení státní televize přijde, jakmile budeme ve vládě,“ dodal Nepp, jehož strana je na čelné pozici v průzkumech voličských preferencí.

Tropy v Česku: Každé osvěžení přijde vhod, na koupališti i ve fontáně

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám