Hlavní obsah

V sobotu bude až 37 °C

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeká nás patrně nejteplejší víkend letošního července. Kvůli jihozápadnímu proudění by se v sobotu měla odpolední maxima zastavovat až na 37 °C. Příliv teplého vzduchu přeruší v neděli studená fronta, kterou doprovodí bouřky, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 13.7Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Čtvrtek nabídne zprvu oblačno až zataženo, na jihovýchodě místy s deštěm i přeháňkami a ojediněle i bouřkami. Během dne se dočkáme i polojasné oblohy s teplotami mezi 24 až 28 °C.

V pátek bude převládat jasno až polojasno. Ráno teploty klesnou na 15 až 11 °C, přes den vzrostou až o 15 stupňů Celsia na 25 až 31 stupňů.

Nejteplejším dnem tohoto týdne bude sobota. Bude převládat jasno až polojasno. Ranní teploty se dostanou na 17 až 13 °C, odpoledne by se měly dostat k 30 až 37 °C.

„Přepisovat tak budeme opět tabulky teplotních rekordů – pro 15. července je z pražského Klementina teplotní rekord z roku 2007 na 35,8 °C,“ připomněla Honsová.

Neděle začne s polojasnou oblohou a ranními teplotami vysoko, mezi 21 a 17 °C. Během dne začne od západu přibývat oblačnosti a místy se objeví přeháňky, déšť a bouřky, které ojediněle mohou být i silné. Nejvyšší teploty se dostanou na 31 až 35 °C.

Anketa

Ovlivní očekávané vysoké teploty to, jak strávíte víkend?
Ano, určitě ho neplánovaně strávím u vody nebo v klimatizovaných prostorách.
50,1 %
Ne, budu dělat věci, které bych dělal/a i při nižších teplotách.
49,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 11754 čtenářů.

V pondělí bude na východě zprvu doznívat počasí se zvětšenou oblačností, přeháňkami, deštěm, či bouřkami. Nejnižší ranní teploty klesnou na 20 až 15 °C. Přes den bude převážně jasno až polojasno s maximy v intervalu 28 až 32 °C.

Uplynulý týden byl nejteplejší v historii měření

Počasí

V úterý a ve středu by mělo být jasno až polojasno, pouze při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle mohou objevovat přeháňky či bouřky.

V úterý ráno se budou teploty pohybovat mezi 20 a 15 °C, přes den se dostanou k 28 až 32 °C. Ve středu klesnou ranní minima na 18 až 14 °C, zatímco odpoledne se dočkáme teplot mezi 26 a 30 °C.

Foto: Ognen Teofilovski, Reuters

Teploty v sobotu vystoupí vysoko nad 30 stupňů

Tropy vystřídá na konci měsíce ochlazení

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám