Hlavní obsah

Prince polapili jehovisté

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Za každou cenu chce šokovat veřejnost americký zpěvák Prince, který se do posluchačského povědomí zapsal především skladbami Kiss nebo Purple. Nyní se zviditelňuje jako nesmlouvavý stoupenec Svědků Jehovových.

Foto: Jana Schmiedtová
Článek

Jejich učení hodlá propagovat i při svém plánovaném pobytu v Londýně. A nejen to. Zároveň chce ve Velké Británii podniknout jakousi inspekční cestu, při níž bude posuzovat, zda se členové této náboženské komunity neodchýlili od předem naprogramované cesty a nezpronevěřili se jejím zásadám.

Čerstvému konvertitovi prý ke cti slouží to, že své duchovní "prozření" nikomu nevnucuje. Svědčí o tom alespoň slova jeho amerických sousedů, které chtěl převrátit na nově získanou víru.

"Bydlí v převážně židovské komunitě. Sice se nám pokusil nabídnout časopis Strážní věž, nicméně zcela decentně a zdvořile. Přestože neuspěl, nikoho nepřemlouval," dali se slyšet.

Hvězdy obrácené na duchovní cestu

Nevylučují ovšem, že se v zámoří může chovat podstatně agresivněji. Třeba však bude naopak pouze kráčet ve šlépějích dalších hvězd showbyznysu, které řešení svých životních problémů hledají v duchovní sféře inspirované a řízené jakousi vyšší nadpozemskou mocností.

Prošedivělým lamačem ženských srdcí Richardem Gerem, který se upsal buddhismu počínaje, a Tomem Cruisem, Nicole Kidmanovou či Johnem Travoltou, propadlým scientismu, zdaleka nekonče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám