Hlavní obsah

Postrach nizozemských restaurací. Muž odešel 127krát bez placení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmapadesátiletému muži se v Nizozemsku několik let dařilo odcházet z restaurací bez placení. Povedlo se mu to přinejmenším 127krát, ale nakonec narazil, když záchranářům nahlásil jiné jméno a adresu než majiteli restaurace.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Osmapadesátiletý muž, jehož jméno nizozemská média neuvedla, se stal doslova postrachem restauratérů ve městě Delft. Jeho spanilá jízda však v lednu skončila, když se snažil předstírat mrtvici.

Mike Hogeveen, majitel restaurace De Waag, odkud povedeného zákazníka odvedli policisté, místním médiím sdělil, že muž mu začal být podezřelý již poměrně záhy, když začal ostatním hostům objednávat pití a nabízet jim, že se s nimi rozdělí o jídlo.

Později se mu začala třást levá ruka, jako kdyby se o něj pokoušela mrtvice. Na místo dorazili zdravotníci, kteří však žádné problémy nezjistili, a tak odmítli žádost o odvoz do nemocnice, informoval web DutchNews.

U mne budete jíst, co dům dá, vzkázal hostům majitel drážďanské restaurace. A roztrhal jídelní lístek

Koktejl

Muži se tak snažil alespoň částečně vyjít vstříc majitel restaurace. Ten vycházel z toho, že pravděpodobně skutečně prodělal krátkou slabou mrtvici, a tak navrhl, že alespoň účet ve výši kolem sta eur (cca 2500 korun) může být uhrazen později.

Ale když mu zákazník diktoval osobní údaje, zaslechl to jeden ze záchranářů a upozornil, že jim před chvílí nahlásil jiné jméno i adresu. Na jeho radu tak majitel zavolal policisty, kteří zkontrolovali mužovy doklady.

Po ověření v databázi se ukázalo, že jde o notoricky známého neplatiče, který místním restauracím působí potíže již několik let. V záznamech policisté zjistili, že na něj tamější podniky podaly přinejmenším 127 stížností.

„Vedli jsme proti němu občanskoprávní řízení, ale protože v restauracích nadále neplatil, tak jsme podnikli tyto kroky,“ komentoval zatčení a umístění do vazby mluvčí policie v Deftu.

Muž v restauracích předstíral infarkty, aby nemusel platit

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám