Hlavní obsah

Pošta doručila dopis po 80 letech, na adrese chybělo číslo domu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželé z Illinois se dopisu odeslaného v roce 1943 již nedočkali, ale když se nedávno odněkud vynořil na místní poště, rozhodli se její pracovníci doručit jej alespoň jejich žijícím příbuzným.

Foto: Profimedia.cz

Starý dopis

Článek

Nedávno se na poště ve zhruba čtyřicetitisícovém městě DeKalb v americkém státě Illinois objevil podivný dopis, u nějž bylo na první pohled zřejmé, že nepochází ze současnosti. Adresován byl místním obyvatelům Louisovi a Laveně Georgeovým, kteří však už dlouho nežijí.

Dopis byl odeslán již v roce 1943, ale pracovníci pošty se jej přesto rozhodli doručit. Pátrání je dovedlo až ke Grace Salazarové, jež žije ve státě Oregon a je dcerou manželů Georgeových. Ta pak měla kontakt také na svou sestru Jeanette Georgeovou.

Jejich úžas a ohromení ještě umocnil obsah psaní, které před osmdesáti lety odeslal Louisův bratranec. Manželům Georgovým v něm totiž vyjadřoval soustrast po smrti jejich prvorozené dcery Evelyn, která zemřela na cystickou fibrózu.

„Moc mě to dojalo, protože ztráta dítěte je vždycky hrozná. Pochopila jsem zármutek svých rodičů a útrapy, kterými si moje rodina prošla ještě předtím, než jsem se narodila,“ popsala Jeanette Georgeová své pocity místním médiím. Čím je starší, tím větší význam pro ni podle jejích slov má rodina, zejména její synovci a neteře, a mnohem více teď cítí také rodinnou kontinuitu.

A proč doručení dopisu trvalo tak dlouho? Zaměstnanec, který jej našel a vypátral dceru manželů Georgových, se domnívá, že za to může špatně napsaná adresa. Je v ní sice uvedena ulice, ale chybí číslo domu.

Dopis z roku 1916 nakonec došel, i když někomu úplně jinému

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám