Hlavní obsah

Poslíček doručil jídlo do útulku, domů si odvezl dlouho nechtěného psa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když Alan Moncayo vezl v první polovině února jídlo do útulku v Lortonu z v americkém státě Virginie, jistě jej ani náznakem nenapadlo, že zpátky s ním pojede i kříženec pitbulla Jihoo. Ten tak konečně našel nový domov, v útulku totiž strávil dlouhých osm měsíců.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zatímco celá Amerika v sobotu 10. února už řešila především nedělní finále ligy amerického fotbalu, takzvaný Super Bowl, jedenapadesátiletý samoživitel Alan Moncayo měl úplně jiné starosti. Přivydělává si totiž rozvážením jídla u společnosti Grubhub a onoho dne zrovna vezl zásilku do okresního zvířecího útulku. Na palubě s ním byla i pětiletá dcerka Sabrina.

Původně se Alan plánoval zdržet jen pár sekund, předat objednávku a zase zmizet. Ale na místě si za oknem všiml psa, jenž přitáhl jeho pozornost. Vypadal totiž takřka úplně stejně jako Alanův pes Rusty, který před zhruba třiceti lety někam zmizel. Dalšího psa už pak Alan neměl, necítil se na to připravený.

Pes z útulku se jmenuje Jihoo a měl vcelku pohnutý osud. Předchozí majitelé ho totiž měli moc rádi, ale už se o něj nemohli dále starat. Dali jej tedy do útulku, kde o něj však dlouho nikdo neprojevil zájem. Jihoo tam tak strávil 240 dnů, přičemž průměrně tam jiní psi pobývají jen 24 dnů, než si je někdo vezme k sobě.

Jihoo však je dost velký a zájem je především o menší pejsky. Podle šéfky útulku Rebeccy Cavedonové je pro větší psy nutné mít odpovídající podmínky v domácnosti, problematická je také veterinární péče a velký pes si navíc žádá větší výdaje nejen na krmivo.

Pes a koza jsou kámoši jak hrom. Adoptovat je museli společně

Koktejl

To potvrdil i přímo Alan. „Jsem samoživitel, inflace je vysoká, neměl jsem v rozpočtu prostor ještě na psa,“ vysvětlil, proč jej zpočátku nechtěl, přestože se mu velmi líbil. Nijak moc s ním nehnulo ani naléhání dcerky, ať si Jihooa pořídí. Ale nakonec se to v něm přece jen zlomilo, a tak si Jihooa po nezbytném papírování rovnou odvezl.

„V mém srdci zkrátka bylo prázdné místo, které potřebovalo zaplnit,“ vysvětlil, že se ztrátou Rustyho se ani po tak dlouhých letech stále ještě úplně nesmířil. Jistou pobídkou pak byla také skutečnost, že v útulku v souvislosti se Super Bowlem probíhala víkendová akce Adoption Bowl, v jejímž rámci nebylo nutné platit adopční poplatky ve výši 100 dolarů (přes 2300 korun) za psy těžší než 20 kilogramů.

Návrat do útulku

A na cestu pak Jihoo ještě dostal pěknou výbavu v podobě přepravky, vodítka a několika hraček. A pochopitelně také na zub nějaké krmivo. Podle Rebeccy Cavedonové se pak během Adoption Bowlu podařilo najít nový domov 20 psům.

Jihoo se v tom svém začal zabydlovat velice rychle a Alanovi i Sabrině dělá velkou radost. „Je moc zábavný, celé dny se s ním smějeme,“ chválí Alan nového parťáka, který mu konečně pomohl srovnat se s odchodem Rustyho.

A mezitím s Jihoo jednou už zase podíval i do útulku pozdravit své bývalé opatrovníky, informoval server The Washington Post. Alan tam totiž opět doručoval, a tak jej k radosti všech vzal s sebou.

Útulek zůstal prázdný, nový domov našlo všech 129 psů

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám