Hlavní obsah

Pes a koza jsou kámoši jak hrom. Adoptovat je museli společně

Zaměstnanci zvířecího centra v americkém městě Raleigh museli řešit velmi neobvyklou situaci. Do jejich péče se totiž dostali pes a koza, kteří k sobě měli tak blízko, že museli najít nového majitele, který si je vezme oba.

Foto: Wake County Animal Center

Pes Felix a koza Cinnamon

Článek

Koza Cinnamon a pes Felix se v útulku objevili proto, že jejich majitel musel do nemocnice a neměl se o ně kdo postarat. Jistou potíž představovala již sama koza, zvířecí centrum totiž obvykle hospodářská zvířata nepřijímá. Sice tam už měli například slepici nebo agamu, ale kozu ještě ne.

V polovině března ale nakonec udělali výjimku, oba je přijali a každého dali do vlastního výběhu. „Ale Cinnamon byla velmi rozrušená, bečela a chtěla za Felixem. Došlo nám, že ti dva musejí zůstat pohromadě,“ řekla listu The Washington Post ředitelka útulku Jennifer Federicová.

Od té doby jsou Cinnamon a Felix stále spolu. „Kozu ani nemusíte vodit, prostě půjde tam, kam půjde Felix,“ popisuje Federicová neobvyklý vztah. „Je vidět, že vyrůstali spolu,“ dodává.

Kdo jsme, abychom je soudili?

Další problém nastal po několika dnech, kdy útulek majitele upozornil, aby si své miláčky přišel vyzvednout, ale ten se neukázal. Bylo tak nutné najít někoho, kdo si vezme obě zvířata zároveň.

Výzva na sociálních sítích měla nejen velký ohlas, ale také téměř okamžitý účinek, a tak se od 27. března Cinnamon a Felix již prohánějí v novém domově a jistě i tam budí toto neobvyklé kamarádství pozornost.

Ale ředitelka Federicová to shrnula naprosto výstižně: „Kdo jsme, abychom je soudili? Očividně se mají rádi. Je to sice zvláštní dvojice, ale funguje jim to.“

Koza zranila ruské vojáky, když mimoděk odpálila nastražené granáty

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám