Hlavní obsah

Útulek zůstal prázdný, nový domov našlo všech 129 psů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Psí útulek v kalifornském městě Selma krátce před koncem minulého roku s radostí oznámil, že se mu podařilo najít nové majitele všem 129 psům, o které se tam starali. Podobný kousek se ještě o pár dnů dříve podařil také útulku v Pensylvánii.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Útulek Second Chance Animal Shelter of Selma dva dny před koncem roku oznámil, že u nich nezůstal ani jeden ze 129 psů, kteří tam pobývali ještě na začátku prosince. Právě tehdy totiž vedení útulku nejen na sociálních sítích rozjelo kampaň, jejímž cílem mělo být najít domov co největšímu počtu zvířat.

Na první pohled to mohlo vypadat jako nějaká internetová výzva nebo předčasné novoroční předsevzetí, ale ve skutečnosti byla tato akce naprosto nutná. Město totiž útulku neprodloužilo smlouvu na rok 2024, a tak by od ledna psi neměli kde být, informoval server UPI.

„Dokázali jsme to! S radostí a slzami v očích oznamujeme, že se podařilo adoptovat všechny naše psy. Zbývá již jen z celého srdce poděkovat,“ napsali lidé z psího azylu na sociálních sítích.

O pár dnů dříve se podobný kousek podařil také útulku Adams County SPCA v Pensylvánii, jenž prázdné psí kóje oznámil již dva dny před Vánocemi. Stalo se to poprvé za celých 47 let existence tohoto zařízení.

Lidé z jeho vedení dokonce uvedli i celkovou bilanci za rok 2023. Podle ní útulkem loni prošlo 598 zvířat a u 125 z nich se podařilo vrátit je původním majitelům.

K fotografii na facebooku však zaměstnanci dodali, že zatímco všichni psi jsou na Vánoce u nových majitelů, dokonale prázdný stav narušil pouze kocour, jenž se objevil pár dnů před odchodem posledního psa. Alespoň na krátký čas tak útulku vládl on.

Pes utekl od nových majitelů zpět do útulku a zazvonil u dveří

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám