Hlavní obsah

Policista v Utahu naháněl prase, jeho kolegyně to natáčela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Grantsville

Cory Cooper z policejního sboru v městečku Grantsville v americkém státě Utah zažil minulý týden dost netradiční službu. Naháněl totiž malé prasátko, zatímco kolegyně jeho snažení se smíchem natáčela z policejního auta.

Policista v Utahu naháněl uprchlé praseVideo: Reuters

 
Článek

Po Grantsvillu již zhruba týden pobíhala dvě prasátka, sameček a samička, a tak když je Cory Cooper na službě zahlédl, neváhal a vydal se do akce. Při nahánění se čuníci rozdělili a Cory se vydal za jedním z nich. Jeho kolegyně v autě si tuto podívanou nenechala ujít, a dokonce ji k pobavení široké veřejnosti na sociálních sítích zaznamenala na kameru.

Ovšem ačkoliv by se mohlo zdát, že se Cory stane terčem nejrůznějších vtípků, lidé nakonec pevně stáli na jeho straně. Upozorňovali zejména na jeho poměrně dynamické pohyby a závěrečný skok, kterým prasátko zkušeně zalehl. „Ten chlap musí hrát americký fotbal nebo žít na farmě,“ shrnul to jeden z komentářů.

Cory později se smíchem dodal, že fotbal sice na střední škole hrál, ale z farmy nepochází. Ovšem přátelé jeho rodiny měli hospodářská zvířata, takže mu nejsou úplně cizí. Nejvíc mu však pomohlo, že honička probíhala nějakou dobu a čuně tedy bylo již unavené.

Aktivně vyhledávají pohlazení. V Japonsku jsou populární kavárny s prasátky

Koktejl

Podle webu Fox News však v době odchytu nebylo prasátka kam vrátit, protože se o ně nikdo nepřihlásil. Ale nejhorší, co se jim může stát, bude umístění k nějakému lokálnímu chovateli.

Grantsville je v Coryho očích spíše ospalé malé městečko, a tak je podle něj každá podobná událost vítaným zpestřením zdejšího dění. Podle jeho slov však místní policisté většinou nahánějí zatoulané psy nebo kočky, ale občas dojde i na hospodářská zvířata.

„Už jsem třeba po ulicích naháněl býky a jedna paní jednou měla u domu hodně agresivního kohouta. A je to vtipné, toho kohouta jsem tehdy vlastně taky chytil já,“ přiblížil Cory život policisty v Grantsvillu.

Na Plzeňsku utekli čuníci, jeden z nich prohnal hasiče po zahradách

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám