Hlavní obsah

Na Plzeňsku utekli čuníci, jeden z nich prohnal hasiče po zahradách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tlučná

V Tlučné na Plzeňsku utekla v pondělí po poledni dvě selata a pobíhala po obci. Odchytit je museli až přivolaní hasiči. I jim ale dal jeden z čuníků zabrat, když je prohnal po zahradách. Obě zvířata se nakonec v pořádku dostala ke svému majiteli.

Hasiči chytali selata, která utekla majiteli v Tlučné na Plzeňsku.Video: HZS Plzeňského kraje

 
Článek

Do terénu vyjížděli hasiči krátce po 14. hodině. Selata se pohybovala po silnici. Hrozilo, že je někdo z řidičů srazí.

„Mláďata prasete domácího se vydala na výlet po obci. Nevěděli jsme, komu patří, takže jsme spolupracovali s policií. A zvířata nám dala zabrat,“ přiznal mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Čuník už se do bytu v Brně nevešel, tak putoval do zoo

Koktejl

Zatímco první sele se podařilo odchytit vcelku rychle, druhé zdárně utíkalo. To ostatně dokazují i záběry z videa, které v úterý hasiči zveřejnili. „Tam už je to užší, tam ho dostanem,“ zní na záznamu, když se profesionálové snaží čuníkovi zatarasit cestu.

Sele jim ale po chvilce zase proklouzlo. „Prokázalo nejenom solidní rychlost, ale také inteligenci a sílu. A tak si nás povodilo z jedné zahrady na druhou a zpět. I tohoto prcka se nám podařilo odchytit a umístit do kotce k ochotnému sousedovi, u něhož si majitel mohl následně čuníky vyzvednout,“ doplnil Poncar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám