Hlavní obsah

Policie v Los Angeles nasazuje do boje tchoří zápach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Policie v Los Angeles má novou zbraň proti kriminálním živlům. Domnívá se, že ani nenapravitelní zločinci nejsou takoví drsňáci, aby překonali krajně nevábný zápach tchoře.

Foto: PLMF

FC Cascos - vítěz ligového poháru a Mistr PLMF

Článek

"Smrdí skutečně příšerně," svěřil se velitel Shaun Mathers z policejního okrsku Compton. Už několik měsíců proto pravidelně vysílá svou "tchoří četu" do opuštěných budov, které s oblibou vyhledávají osoby mající potíže se zákonem.

"Tchoří četa" však není složena z páchnoucích zvířat. Tento oddíl se zvláštním posláním tvoří policisté, kteří vytypovaná místa natírají gelem, jenž na hony daleko šíří zápach žlázových výměšků tchořů.

Pach tchořů působí

"Funguje to výtečně," libuje si Mathers. "Nelidský puch nevítané návštěvníky okamžitě odradí, a přitom vydrží několik dní," říká.

Policisté k účinné látce dospěli moderním postupem. Do internetového vyhledávače zadali klíčové slovo "odporný zápach", načež se jim nabídl odkaz na jistého australského výrobce repelentů, který svůj výrobek doporučuje jako skvělý odstrašující prostředek proti nevítaným zvířatům.

Ostatně i ve volné přírodě tchořům páchnoucí výměšky slouží k ochraně před nebezpečnými kolegy z říše zvířat, nemluvě o lidech. Agentury se však nezmiňují, jak nezvyklá práce "voní" příslušníkům losangeleského policejního komanda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám