Hlavní obsah

Plavčík v Rakousku skopl z věže do bazénu mladíka, který sbíral odvahu ke skoku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přinejmenším nedostatek trpělivosti a empatie projevil plavčík na koupališti v hornorakouském Steyru. Potřeboval vyklidit skokanskou věž, jejíž horní platformu se ale zdráhal opustit jistý mladík. Když nesebral dostatek odvahy, plavčík jej jednoduše skopl z desetimetrové výšky do bazénu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nikomu se nic nestalo, případ ale vyvolal v Rakousku pozdvižení. Incident se podle serveru oe24.at odehrál už v polovině srpna, nyní se ale objevilo video, které pořídil některý ze svědků události.

Personál koupaliště chtěl věž na přechodnou dobu uzavřít, aby se prostor pod ní uvolnil pro plavce. Nahoře ale ještě setrvával zmíněný mladý muž, na nějž dva plavčíci opakovaně volali, aby už skočil a nezdržoval.

Pohled dolů však tlumil jeho odvahu do té míry, že sám skočit nedokázal. Jeden z plavčíků nato vystoupal nahoru a nohou jej zezadu silou strčil tak, že mladík už neměl sílu držet se zábradlí a povolil.

Netolerantní plavčík se k incidentu přihlásil, tvrdil ale, že ze strany mladíka šlo o „provokaci“. Ten přitom dodnes zůstává neznámý, protože se zatím nepřihlásil.

Radnice se omluvila

Jednatel správy městských zařízení Peter Hochgatterer označil postup plavčíka za „zcela netolerovatelný“. Omluvila se i radnice.

Plavčík dostal napomenutí a do konce letní sezony si vybírá dovolenou. Incidentu se ale mezitím chopilo státní zastupitelství, které zahájilo vyšetřování pro podezření z trestného činu „nátlaku a donucování“.

Odborníci upozornili, že incident mohl mít i tragické následky, kdyby mladík dopadl třeba na břicho.

V bitce 40 lidí na koupališti v Mannheimu létaly nože

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám