Hlavní obsah

V bitce 40 lidí na koupališti v Mannheimu létaly nože

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brutální bitka za účasti čtyř desítek lidí se odehrála v neděli na koupališti v západoněmeckém Mannheimu ve spolkové zemí Bádensko-Württembersko. Došlo nejen na pěsti, ale i na nože, což na vlastní kůži pocítil 24letý muž, když utrpěl lehké zranění v podobě řezné rány.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Německá policie - ilustrační snímek

Článek

Osoby, které konflikt pravděpodobně vyvolaly, jsou podle policie stále na útěku. Kriminalisté hledají zejména dva muže ve věku 20-25 let resp. 40 až 50 let, o nichž chybí jakákoli stopa, informoval magazín Focus a deník Bild.

Vše údajně začalo tím, že tito dva neznámí muži shodili dvanáctiletého chlapce do bazénu, kde jej pak dusili pod vodou. Hoch se jim vymanil a vše řekl svým bratrům, kteří se vypravili za útočníky a napadli je. Pak se už na obou stranách zamíchali do konfliktu další členové rodin a jejich přátelé, načež se počet účastníků řeže navýšil na čtyři desítky.

Polovina areálu se změnila v bojiště

„Incident nabyl takových rozměrů, že zhruba polovina koupaliště se změnila v bojiště,“ napsal Bild. Další čtyři osoby utrpěly pohmožděniny, zatímco jedna osoba ohlásila, že jí někdo ukradl mobilní telefon a peníze v hotovosti.

Plavčíkům a ostraze koupaliště se podařilo bitkaře uklidnit, ale než přijela policie, stačili dva hlavní podezřelí uprchnout. Kriminalisté je podezřívají z trestných činů ublížení na zdraví a krádeže. Policie už má popis podezřelých, hledá ale další svědky události.

Podobné problémy řeší i další německá města, například Essen ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko, kde se loni v létě servaly na ulici dva arabské klany.

Syřan v noci v Hamburku rozbíjel čelní skla zaparkovaných aut. Postrach řidičů byl dopaden

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám