Hlavní obsah

Pilot přivezl devítileté dívce zapomenutou panenku přes půl světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když devítiletá Valentina Dominguezová zjistila, že v letadle zapomněla svou oblíbenou panenku, byla to pro ni velká rána. Tento příběh však nakonec dopadl dobře, protože panenku dívce hodný pilot přivezl z Tokia až domů do Texasu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Rodina Dominguezových se 20. července vracela z dovolené na Bali do texaského města Plano s mezipřistáním na tokijském letišti Haneda. Ale že s nimi neodletěla „nejlepší kamarádka“ devítileté Valentiny, panenka Beatrice, zjistili až pozdě.

„Když se ztratila, cítila jsem se velmi špatně, úplně mi to zlomilo srdce,“ řekla později Valentina v pořadu Good Morning America. Její otec doplnil, že Beatrice hledali ve všech zavazadlech, i když věděli, že ji naposledy viděli v letadle do Tokia. Zavolali a napsali do letecké společnosti, ale bezvýsledně. Pátrání tedy rozjeli také na sociálních sítích.

Tam si zoufalého příspěvku všiml pilot James Danen, jenž létá pro společnost Amerivan Airlines často právě do Japonska a žije v metropolitní oblasti Dallasu, kde leží také Plano. Kontaktoval oddělení ztrát a nálezů společnosti Turkish Airlines na letišti Haneda a na druhý pokus se Beatrice podařilo najít.

„Je mi to přirozené, prostě rád pomáhám lidem,“ odpověděl James později na otázku, proč se do takové akce vůbec pouštěl.

Beatrice má dobré vychování

Panenku pak zhruba tři týdny vozil s sebou, než měl příležitost dovézt ji malé Valentině. Mezitím však na sociálních sítích své cesty s Beatrice poctivě dokumentoval a informoval, kde se právě nacházejí.

Shledání dívky se svou panenkou bylo pochopitelně velmi radostné. James vedle Beatrice přivezl také několik japonských sladkostí a také mapku, na níž vyznačil, kam všude spolu cestovali.

Ale krátce poté, co šťastná Valentina objala panenku i Jamese, nemohla si odpustit otázku, zda byla Beatrice na cestách hodná. „Naprosto příkladně,“ odpověděl zkušený pilot.

Cestující si na letišti zapomněl mobil, na poslední chvíli ho házeli pilotovi do kokpitu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám