Hlavní obsah

„Papežka orgasmu“ přišla v Rakousku o práci učitelky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádný rozruch vyvolala 47letá učitelka základní školy v jedné hornorakouské obci, když na sociálních sítích začala udělovat doporučení pro spokojený sexuální život lidem starším 40 let. Vedlejší aktivity pedagožky, která si říká „papežka orgasmu“ (Orgasmus-Päpstin), ale neušly školskému úřadu. Ten ji minulý měsíc s okamžitou platností propustil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Snahou dnes již bývalé učitelky bylo motivovat lidi k novému pohledu na svůj intimní život a poradit jim, jak jej vylepšit. To vše bez jediné nahé fotky nebo snad pornografie.

Podle svých slov chce pomáhat v sexuální osvětě pro lidi ve věku 40 až 65 let, kteří mají potíže v sexuálním a milostném životě. „Bohužel, mnoho vztahů ztroskotává, protože lidé už nenacházejí naplnění ve svém partnerství,“ řekla propuštěná pedagožka deníku Oberösterreichische Nachrichten.

Práci ve školství a soukromé aktivity prý vždy přísně oddělovala. Před žáky o sexuálních tématech nikdy nemluvila a stejně tak ve svých internetových lekcích se nikdy nezmiňovala o tom, že je učitelkou.

Sexuálně frustrovaná žena si šla pro radu do zlínské hospody, hosté zavolali strážníky

Krimi

Ředitelství zemského školského úřadu ale pro její mimopracovní aktivity pochopení nemělo a ukončilo s ní pracovní poměr. „Důvěra ve vás byla natrvalo zničena,“ stálo v propouštěcím dopise s tím, že její vystupování na internetu je „neslučitelné s profesí učitelky základní školy“.

„Energetické poradenství“

Profily na sociálních sítích jsou podle úřadu veřejně přístupné všem, včetně žáků. „Jako učitelka státní školy jste povinna se prezentovat odpovídajícím způsobem. Takové velkorysé osvětlování věcí s popisem vlastního sexuálního života zachází příliš daleko. Výrazy jako ‚explodující sexuální život s mnohonásobnými orgasmy‘ by se od učitele na základní škole nečekaly,“ vyčetl úřad pedagožce.

Ještě před výpovědí se učitelku snažil v emotivním pohovoru přesvědčit ke smazání profilů na sociálních sítích ředitel školy. „Jste učitelkou 24 hodin denně,“ říkal jí.

@monikarahelring1

♬ Originalton - Orgasmus-Päpstin

Pedagožka to ale odmítla, protože prý nedělá nic špatného. „To by se rovnalo přiznání viny,“ řekla.

Popřela také, že by zaměstnavateli nenahlásila vedlejší výdělečnou aktivitu. Některé lekce si totiž zpoplatnila. „Už v únoru 2023 jsem řediteli nahlásila, že jsem si zaregistrovala poradenství v oblasti energetiky,“ řekla.

„Je špatné, že sex je stále tabu,“ postěžovala si dále lektorka a vyjádřila naději, že její případ bude „podnětem k zamyšlení“. Její právník mezitím podal žalobu, jíž chce docílit, aby soud prohlásil ukončení pracovního poměru své klientky za neplatné.

Amsterdam chystá stěhování čtvrti červených luceren do obřího erotického centra na periferii

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám