Hlavní obsah

Pacienta právě nakládali do sanitky, když došlo k výbuchu

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Málo scházelo k tomu, aby došlo k tragickému neštěstí přímo před branami nemocnice v Suphan Buri, třicetitisícovém hlavním městě stejnojmenné thajské provincie. Před několika dny záchranáři nakládali pacienta do sanitky, když došlo k ohlušujícímu výbuchu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při nakládání pacienta explodovala v sanitce kyslíková bombaVideo: AP

 
Článek

Na záznamech z bezpečnostních kamer je vidět, jak před areálem nemocnice v Suphan Buri došlo k výbuchu, když chytla kyslíková bomba. Personál nemocnice zrovna v ten moment chtěl naložit pacienta do vozidla.

Šel zkontrolovat byt po nájemníkovi, překvapil ho krokodýl

Koktejl

Zdravotníci se v okamžiku výbuchu rozutekli, aby se schovali, kromě jednoho ze záchranářů, který šel zkontrolovat kabinu řidiče. Pacient hbitě odkulhal z nosítek a také se schoval za jedno ze zaparkovaných aut. Jako zázrakem se nikomu nic nestalo.

Výbuch podle policie zažehla jiskra v autě

„Odvezl jsem sanitku před nemocnici a připravoval vybavení pro převáženého pacienta. Při přípravě kyslíkové bomby se mi zdálo, že slyším něco jako únik plynu, ale nevěnoval jsem tomu pozornost, protože záchranáři bombu krátce předtím měnili, takže jsem neočekával, že by tam mohl být nějaký problém,“ sdělil pro agenturu AP 37letý řidič sanitky Chakrit Paomongkol.

Dělníci přenášeli traverzu přes silnici, motorkáře smetla ze sedla

Koktejl

Výsledek je dobře vidět na videu. Hasičům, kteří obratem dorazili do nemocnice, zabralo uhašení požáru zhruba 20 minut. Pak záležitost nechali převzít policii. Podle policejního důstojníka Rangsana Lomthongsaie způsobila výbuch plynu jiskra.

„Myslíme si, že jiskra v autě zažehla uniklý kyslík. Necháme bombu převézt na stanici a vyšetříme, jak mohlo dojít k úniku plynu, který způsobil explozi,“ přidal podrobnosti o vyšetřování policista.

Reklama

Výběr článků

Načítám