Hlavní obsah

Ostravská Černá louka hostí o víkendu národ pejskařů

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Po deváté dopoledne se už parkovací místo v okolí ostravského výstaviště Černá louka hledalo jen těžko. Velká Národní výstava psů všech plemen a s ní i Celostátní speciální výstava kníračů o víkendu opět dokázala, že jsme národ pejskařů.

Velká Národní výstava psů v OstravěVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

Hafani všech ras, velikostí, zbarvení, se srstí i bez ní. A k tomu množství stánků, které nabízely vše, na co si chovatelé i jejich psí miláčci mohli jen pomyslet. Věci potřebné i cetky.

Foto: Miroslav Homola, Právo

O kníračích se říká, že vyžadují mimořádnou trpělivost a souhru chovatele se psem. Jak taková spolupráce může vypadat předváděla mimo jiných zkušená chovatelka Kateřina Boháčová (vpravo) z Žermanické stanice Od devíti vrb.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Upravit psa před vystavením vyžaduje zručnost chovatele a také značnou trpělivost od psího krasavce.

Výstavu hned první den v sobotu navštívily tisíce diváků, kteří často až nevěřícně sledovali, kolik práce to dá, než se pes v soutěžním kruhu předvede před přísným zrakem porotců.

Foto: Miroslav Homola, Právo

O kníračích se říká, že vyžadují mimořádnou trpělivost a souhru chovatele se psem. Jak taková spolupráce může vypadat předváděla mimo jiných zkušená chovatelka Kateřina Boháčová z Žermanické stanice U devíti vrb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám