Hlavní obsah

Osmiletý chlapec z USA přežil dva dny v horách. Živil se sněhem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatický příběh se šťastným koncem se o minulém víkendu odehrál v zalesněných michiganských horách. Ve státním přírodním parku Porcupine Mountains se rodině ztratil osmiletý chlapec. V pondělí byl konečně nalezen bez vážnějších poranění. Skrýval se pod silným kmenem a žízeň zaháněl sněhem.

Foto: Profimedia.cz

Nalezený chlapec na zádech jednoho z členů pátracího týmu

Článek

Malý Nante Niemi pobýval v parku se svou rodinou a při sběru dříví na oheň se zatoulal příliš daleko od tábořiště. Když rodina zjistila, že Nante není nikde k nalezení, okamžitě zalarmovala policii. Do pátrání se pustilo na 150 lidí, kromě policistů i řada dobrovolníků.

Hledání po chlapci bylo náročné. Jak uvedla britská BBC s odkazem na místní policii, odlehlý a kopcovitý terén je v tomto ročním období plný stojaté vody. Několik silnic bylo navíc kvůli množství sněhu zcela neprůjezdných.

Pátrací tým se zaměřil na území zhruba 100 čtverečních kilometrů, které začal postupně prohledávat. Nante byl nakonec v pondělí nalezen pod kládou mohutného stromu necelé dva kilometry od tábora.

„Statečně čelil nepřízni počasí tím, že se ukryl pod kládou. Aby alespoň zahnal žízeň, jedl čistý sníh,“ uvedla michiganská policie ve svém prohlášení.

Uvázla na pět dní v australské buši. Přežila díky láhvi vína

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám