Hlavní obsah

Uvázla na pět dní v australské buši. Přežila díky láhvi vína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhých pět dní strávila v australské buši 48letá Lillian Ipová poté, co s autem zapadla do bahna. Vzhledem k absenci signálu si uprostřed divočiny nemohla přivolat pomoc, a tak vyčkávala. K přežití jí pomohlo cucání lízátek a pití vína, čímž si chtěla zajistit alespoň minimální příjem tekutin do doby, než ji někdo objeví.

Foto: Profimedia.cz

Australská buš (ilustrační foto)

Článek

Žena v australské buši Mitta Mitta ve státě Victoria uvázla poslední dubnový den poté, co při cestě k přehradě Darthmouth špatně odbočila, píše list Daily Mail. Když si chybu uvědomila, chtěla se vrátit, jenže zapadla do bahna a bez signálu nemohla zavolat pomoc. Aby se v divočině neztratila, rozhodla se Ipová zůstat raději u auta; nejbližší město bylo vzdáleno 60 kilometrů.

Že je něco špatně, poznala rodina Ipové ve chvíli, kdy se žena dlouho neohlásila. Zburcovala tedy policii, která pročesávala okolí obcí Mitta Mitta, Wodonga, Bright a Albury po dlouhých pět dní, ale nebyla schopna ženu nalézt.

Až minulý pátek ji policisté objevili za pomocí vrtulníku, na který pohřešovaná usilovně mávala, aby na sebe upozornila.

Ipová následně putovala do nemocnice na ošetření, byla dehydratovaná. „Vzala si s sebou jen malou svačinku a lízátka, ale žádnou vodu,“ uvedl policejní seržant Martin Torpey s tím, že si žena naplánovala krátký jednodenní výlet, a proto s sebou v autě neměla dostatečné zásoby.

„Jedinou tekutinou byla lahev vína, kterou Lillian koupila pro svou matku jako dárek. Ta jí pomohla,“ doplnil policista.

Uvedl, že žena udělala dobře, když použila selský rozum a zůstala u auta místo toho, aby se pokusila vydat do buše. „Po pěti dnech si velmi oddechla a byla vděčná, když nás viděla,“ uzavřel Torpey.

Na letišti v Sydney zadrželi Američanku, měla v kufru zlatou pistoli

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám