Hlavní obsah

Opuštěná stanice lanovky v Turecku přilákala nečekaného návštěvníka

Novinky, zkr
Bursa

Podobně jako v řadě států po celém světě přijalo i Turecko různá opatření, která mají zabránit šíření koronavirové infekce v zemi. Všechny turistické lokality zůstaly liduprázdné poté, co vláda v pátek vyhlásila dvoudenní zákaz vycházení. Opuštěná stanice lanovky v Burse tak v sobotu přilákala nečekaného návštěvníka, který by tam za běžného provozu nevlezl. Na nástupišti do kabinek se totiž objevil medvěd, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Medvěd zavítal na opuštěnou stanici lanovky v TureckuVideo: Reuters

 
Článek

Šelma si nejdřív prostor opatrně prohlížela, pak ale nástupiště poctivě prozkoumala. Zřejmě hledala něco na zub. Medvěda přitom natočil zaměstnanec ostrahy, který se ukrýval ve své kukani. Vzhledem k tomu, že žádné jídlo ale ve stanici nebylo, zvíře po chvíli odešlo pryč.

Lanovka vede z města Bursa do pohoří Uludağ.

Pumy či medúzy

To, že se divoká zvěř stahuje do jindy hlučných lokalit, zaznamenali i na jiných místech na světě. Například v chilské metropoli Santiago de Chile chytili v obydlených oblastech už třetí pumu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V prázdném Santiagu de Chile chytili už tři pumyVideo: Reuters

Na filipínskou pláž Corong Corong, kterou běžně okupují davy turistů, se zase vrátily tisíce růžových medúz, kterým místní říkají labong-labong. Vzhledem k pokračujícím omezením kvůli koronaviru se dle biologů dá očekávat, že se u břehů budou objevovat častěji.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na filipínskou pláž, kterou jindy okupují davy turistů, se vrátily medúzyVideo: Newsflare, AP

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám