Hlavní obsah

Opice adoptovala malé štěně. Nosí ho všude s sebou

– Hardoi

Na severu Indie byl spatřen vzácný případ mezidruhové rodičovské péče. Jedna z místních opic si totiž přisvojila malé štěně, o které se stará jako o vlastní mládě.

Opice adoptovala štěněVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Atrakcí oblasti kolem města Hardoi v indickém státě Uttarpradéš se stala starostlivá opice, která si přisvojila malé černé štěně. Psík podle místních obyvatel krátce po narození přišel o matku a opice se ho ujala.

Chová se k němu jako k vlastnímu mláděti, a tak na něj dává bedlivý pozor a všude ho nosí s sebou. Na záběrech, které přinesla agentura AP, je vidět, jak opice štěně drží jednou paží, přeběhne s ním po střeše, a poté se s ním dokonce vydá i na strom. A když se na zídce malý pejsek kousek vzdálí, opice ho hned sebere, aby nespadl dolů.

Podobné případy jsou dost vzácné, ale nikoliv zcela ojedinělé. Před pár lety tak obletěla svět zpráva o prakticky totožném příběhu, který byl zaznamenán rovněž v Indii. Ale pomoci od jiných zvířat se čas od času dočkají i opice. Jednu šťastnou opičku tak například vychovala fena, a jiná se dokonce rodičovské péče dočkala od kočky.

Pes a koza jsou kámoši jak hrom. Adoptovat je museli společně

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám