Hlavní obsah

Fena, která přišla o mláďata, vychovala opici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V kolumbijské Cartageně vzniklo nevšední zvířecí pouto. Mláděte malpy, které bylo krátce po narození odloučeno od svých rodičů, se ujala fena, jež pro změnu o mláďata přišla. Jejich vztah je natolik silný, že se opice nechce za žádných okolností od své opatrovatelky vzdálit, a přiblíží-li se k ní někdo, začne být agresivní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Fena, která přišla o štěňata, adoptovala opiciVideo: Reuters

 
Článek

Podle informací cartagenské policie bylo mládě malpy od svých rodičů odloučeno jen několik týdnů po narození.

Obyvatelé tamní čtvrti proto opici zanesli k feně, která v nedávné době přišla o mláďata, a doufali, že se o mládě postará. Ačkoli bylo něco takového velmi nepravděpodobné, fena se malpy opravdu ujala, a začala ji dokonce kojit.

„Byli jsme vztahem mezi opicí a psem velmi překvapeni. Je to velmi neobvyklé. Už jen proto, že jedno ze zvířat je divoké a druhé domestikované,“ svěřil se agentuře Reuters tamní policista Anderson Blancquicet.

„Místní obyvatelé nám řekli, že fena porodila pět štěňat, která ale z neznámých důvodů zemřela. O opici se postarala po všech stránkách. Vzniklo mezi nimi obrovské pouto. Mládě se od feny nehne na krok, po celý den je na jejím hřbetu,“ dodal.

Má to i stinné stránky

Na svou pečovatelku se však opice upnula natolik, že to má i stinné stránky. Pokud se k feně někdo přiblíží, začne být okamžitě agresivní. Tamní policie proto chce nerozlučné kamarády oddělit a vrátit opici zpět do jejího přirozeného prostředí.

Zvířecí odborníci však vyjádřili obavy, že by se o sebe mládě malpy zatím nedokázalo postarat a rovněž by mohlo být svým druhem odmítnuto. Jak to s jejich kamarádstvím dopadne, tak prozatím není zřejmé.

Reklama

Výběr článků

Načítám