Hlavní obsah

Operace byla zrušena kvůli pacientově nadváze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

Je známo, že obezita lidskému tělu nijak neprospívá. V Belgii se ale nyní ukázalo, že kromě zdravotních aspektů mohou nastat i jiné problémy. Chirurgové v městečku Namur museli před pár dny zrušit naplánovanou operaci, protože pacienta by operační stůl jednoduše neunesl.

Foto: Stanislava Dvořáková

Překvapením letošní Staročeské pouti byla nevšední a vynalézavá atrakce s názvem cirkus.

Článek

List La Derniere Heure napsal, že u 60letého Clauda Picalause lékaři naplánovali jen malý asi čtvrthodinový zákrok.

Operace byla zrušena

Pacient, jak je v podobných situacích zvykem, se den před operací objevil v nemocnici, kde mu udělali všechna potřebná vyšetření. Když se ale ptali, kolik váží, a on řekl, že poctivých 136 kilogramů, sestřička na chvilku odběhla a objevila se až s lékařem.

"Hned mi sdělil, že mě nemohou operovat, protože jsem příliš tlustý. Operační stůl prý neunese více než 120 kilogramů," vysvětloval Claude Picalaus.

Diety ho nebaví

"Lékař mě žádal, abych pochopil situaci. Operační stůl je prý velmi drahý a nemocnice si nemůže dovolit riziko, že by se rozpadl. Kdo by pak nahradil škodu? A tak mi doporučili, abych se vrátil domů a shodil dvacet kilo," říká zklamaný pacient.

Tvrdí, že úspěšně hubne již více než rok, ale už ho to moc nebaví. A tak nyní hledá kliniku, která by byla schopna operovat i lidi o jeho váze.

Související témata:

Související články

Manželství přispívá k obezitě

Každá nevěsta chce být krásná. Štíhlá, okouzlující, v dokonale padnoucích svatebních šatech, které jen podtrhují vábivé křivky její postavy. A je ochotna...

Obezita je v horách problém

Pokud se ještě letos chystáte na pěší túru do hor a máte nějaké to kilo navíc, dobře svůj výlet zvažte. Mohou vás tam totiž potkat nepříjemnosti, připomínající...

Výběr článků

Načítám