Hlavní obsah

Odvrhnuté tygří novorozeně získalo novou adoptivní rodinu

Novinky, tcs

Jakmile se tygří samička Zoya narodila, museli pracovníci filadelfské zoo řešit zapeklitý problém. Matka totiž mládě odvrhla. Díky šťastné shodě okolností však Zoya získala novou rodinu v zoologické zahradě v Oklahomě. Za svou ji zde přijala samice tygra sumaterského.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Odvrhnuté tygří novorozeně získalo novou adoptivní rodinuVideo: Reuters

 
Článek

Když Zoya přišla 10. července na svět, ošetřovatelé s napětím čekali, jak ji její matka přijme. Bohužel samice tygra ussurijského Koosaka nejevila o své mládě sebemenší zájem. Naštěstí se ošetřovatelům nabízelo elegantní řešení. Den předtím porodila v oklahomské zoo tygřice Lola tři zdravá mláďata.

„Naše tygřice porodila, jejich tygřice porodila, a nakonec jsme byli schopni převézt odmítnuté mládě k nám,“ uvedl pro agenturu Reuters ředitel oklahomské zoo Barry Downer. Celá událost není příliš obvyklá. Jedná se o takzvaný „cross-fostering“, kdy samice jednoho druhu vychovává mládě druhu jiného.

Po nezbytném veterinárním vyšetření nakonec několikatýdenní Zoyu vpustili do výběhu s novopečenou matkou Lolou a jejími třemi mláďaty. Tygřice další mládě bez problému přijala. Návštěvníci zoo si ale na nově rozšířenou rodinu budou muset počkat. „Mláďata a tygřice nebudou představena veřejnosti, dokud si mezi sebou nevytvoří silná pouta,“ sdělil Downer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám