Hlavní obsah

Ochranáři osvobodili sovu zaseknutou v želvě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případ, s jakým se ještě nesetkali. Tak hodnotili ochranáři z Arlingtonu, předměstí Washingtonu, situaci, kdy museli vysvobodit sovu zaseknutou drápem v krunýři želvy. Neobvyklá operace byla úspěšná. Sova utrpěla jen lehké zranění, zatímco želva vyvázla nezraněná.

Foto: Animal Welfare League of Arlington

Sova i želva krátce po úspěšné záchranné operaci

Článek

Organizace na ochranu zvířat Animal Welfare League of Arlington dostává řadu telefonních hovorů o zvířatech v nesnázích. Tak tomu bylo i na počátku tohoto týdne, kdy jeden z obyvatel viděl na své zahradě sovu, která očividně nemohla odletět.

Když na místo dorazili ochranáři, nestačili se divit. Sova měla pařát zaseklý mezi karapaxem a plastronem (horní a spodní částí krunýře) dosti překvapené a nevrlé želvy.

Želva prolétla čelním sklem auta a zasáhla seniorku do hlavy

Koktejl

Obě zvířata byla odvezena do centra, kde je ochranáři od sebe opatrně oddělili. Želva vyvázla bez zranění a sova utrpěla jen lehčí zranění na pařátu. Sova i želva teď nějakou dobu stráví čas v útulku, než budou opět vypuštěny do volné přírody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám