Hlavní obsah

Obyvatelé Chicaga zachraňují ikonickou díru v chodníku, má tvar krysy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago

Obyvatele Chicaga na konci minulého týdne pobouřil neznámý vandal, jenž zalil ikonickou díru v chodníku, která má tvar krysy. Fanoušci této atrakce se však okamžitě dali do kutání, aby díru znovu vyhloubili.

Nejžhavější turistickou atrakcí Chicaga je „krysí díra“ v chodníkuVideo: Reuters

 
Článek

Velmi netradiční díra se nachází na chodníku v chicagské ulici West Roscoe a vznikla již v devadesátých letech, kdy do ještě mokrého betonu podle všeho spadlo nějaké zvíře. Obecně se má za to, že to byla krysa, ale někteří místní jsou přesvědčeni, že šlo o veverku. Bez ohledu na to se však všichni shodli na tom, že tomuto zvířátku budou říkat Chimley.

Ale přestože Chimleyho odkaz zdobí chodník již zhruba 30 let, donedávna šlo o víceméně lokální záležitost a svět se o ní začal díky sociálním sítím dozvídat až v posledních několika měsících.

Z díry se tak stala svým způsobem turistická atrakce, a lidé tam začali dokonce nechávat i drobné „obětiny“, jako jsou mince nebo jídlo. To se však pravděpodobně nelíbilo neznámému vandalovi, který Chimleyho otisk na konci minulého týdne zalil materiálem připomínajícím omítku.

Nedlouho poté naštěstí dorazilo několik fanoušků. Materiál nebyl ještě úplně ztuhlý, a tak začali původní siluetu obnovovat. „Jako obyvatel Chicaga cítím, že je důležité uchovat historii,“ řekl k tomu jeden z přítomných. Připustil však, že sám se o díře dozvěděl teprve nedávno.

Jeho slova ovšem nejsou tak přehnaná, jak by se mohlo zdát. Díru totiž vedle fanoušků navštívila mimo jiné i místní poslankyně Ann Williamsová a objevil se zde také kupříkladu maskot basketbalového týmu Chicago Bulls, informoval server UPI.

Přednedávnem ostatně byla poblíž díry nainstalována také pamětní cedulka, takže s jistou nadsázkou se dá říci, že dnes již jde o zcela regulérní památku.

Schwarzenegger zasypal díru v silnici. Zkomplikoval tak práci plynařům

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám