Hlavní obsah

Obávali se zemětřesení, rodina to přitom jen přehnala s výbušninami při oslavě miminka

Novinky, Martin Vlk

Bujarou oslavu má za sebou nastávající rodina z amerického státu New Hampshire. Při slavnostním odhalení pohlaví miminka, které se jim brzy narodí, odpálili přes 30 kilogramů výbušnin, což způsobilo takový virvál, že si obyvatelé nedalekého města mysleli, že jde o zemětřesení, píše server Fox News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

V našich končinách není slavnostní odhalení pohlaví dítěte příliš populární, v USA jde však o tradiční událost nastávajících rodin. Oslava rodiny z amerického New Hampshire, která se konala minulé úterý, byla ale natolik hlasitá, že ji slyšeli obyvatelé okolních měst, a dokonce i obyvatelé sousedního státu Massachusetts.

„Bydlíme v rodinném domě v Plaistow, kterým to otřáslo tak silně, že jsme si mysleli, že do domu narazilo auto. Vystrašené děti dokonce křičeli, že je to zemětřesení,“ svěřila se obyvatelka nedalekého města Amy Owenová.

Podle serveru Fox News vyjížděla kingstonská policie k nedalekému lomu, kde objevila skupinku lidí, kteří přiznali, že zde oslavují odhalení pohlaví miminka za pomoci výbušnin.

Policie na místě nalezla kontejner s křídou – jejíž barva měla po explozi nejspíše znázorňovat pohlaví dítěte – a tanneritem, což je značka binárních výbušných terčů používaných pro cvičení střelných zbraní. Muž, který výbušninu odpálil, se k činu přiznal.

„V závislosti na množství (výbušnin), které použili, to mohlo být pochopitelně extrémně nebezpečné,“ uvedl tamní policejní šéf Donald Briggs Jr.

Tragédie při podobných oslavách

Není to přitom poprvé, co se oslavy odhalující pohlaví dítěte dostaly do titulků novin. Nedávný incident z minulého měsíce v mexickém Cancúnu dokonce skončil tragédií. Nastávající rodina pozorovala z lodi letadlo, které vypouštělo růžový dým. „Je to holka!“ je slyšet na videu, na němž letadlo vzápětí ztratí kontrolu a spadne do moře.

Při nehodě zemřeli dva piloti. Minulý rok při podobné oslavě v americké Kalifornii pro změnu vznikl přírodní požár, během něhož přišel o život jeden hasič.

Reklama

Výběr článků

Načítám