Hlavní obsah

Oba si po rozvodu chtěli nechat dům, tak ho rozřízli napůl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalí manželé z Kambodži si po rozvodu chtěli nechat kdysi společný dům a nikdo nechtěl ze svého nároku ustoupit. Proto jej nechali rozřezat a muž si pak svou polovinu odvezl.

Po rozvodu se ani jeden z exmanželů nechtěl vzdát domu, tak ho rozřízli napůlVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Zcela doslovné půlení majetku nemusí být pouze výsadou filmových komedií. Bývalý manželský pár v Kambodži se tak po rozvodu rozhodl vyřešit spor o dům. Nebyla to však kdovíjak složitá operace, protože typické stavby kambodžského venkova jsou lehké a postavené ze dřeva.

Podle agentury AP, která přinesla záběry z odvozu půlky domu, se vyostřené vztahy mezi bývalými manželi snažil otupit i starosta obce, ale nepochodil, protože rozvedení neměli snahu se dohodnout. Muž si tak polovinu domu naložil na nákladní auto a odvezl do rodné vesnice, zatímco žena zůstala ve své polovině na původní adrese.

Podle AP to však není první takový případ v zemi. Stejná situace nastala v jiné venkovské oblasti již v roce 2008. „Je to velmi zvláštní, ale můj manžel to tak chtěl. Přivedl si příbuzné s pilami a dům rozřezali,“ kroutila tehdy hlavou rozvedená žena.

Muž musí exmanželce zpětně zaplatit za domácí práce. Dělá to pět milionů

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám