Hlavní obsah

O titul Miss Argentina se bude ucházet 60letá soutěžící

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou ze soutěžících ucházejících se o letošní titul Miss Argentina je i šedesátiletá Alejandra Marisa Rodríguezová. V konkurenci mnohem mladších dívek se totiž stala letošní Miss Buenos Aires a postoupila do květnového finále, odkud vede cesta i na celosvětovou soutěž Miss Universe.

Miss Universe Buenos Aires se stala 60letá Alejandra Marisa Rodríguezová.Video: AP

 
Článek

Šedesátiletá Alejandra Marisa Rodríguezová žije v Buenos Aires a pracuje jako právnička a novinářka. A může se z ní také stát světoznámá modelka, protože se jí i v jejím věku podařilo zvítězit v soutěži krásy Miss Buenos Aires, a postoupila tak do celonárodního finále, kde se utká s vítězkami z dalších argentinských oblastí.

„Jsem nadšená a poctěná. Chci všem ženám vzkázat, že krása nemá věk a že můžeme překonávat bariéry. Chtěla jsem ukázat, že ženská síla nemá meze,“ řekla po svém vítězství v regionálním kole. A dodala, že se na soutěž připravovala jak fyzicky, tak pracovala na svém sebevědomí a také nacvičovala vystupování na pódiu.

Miss Japonska, narozená na Ukrajině, se vzdala korunky kvůli aféře se ženatým mužem

Koktejl

Do bitvy o korunku Miss se mohla přihlásit díky nedávné změně pravidel. Až dosud se totiž mohly hlásit pouze dívky ve věku 18 až 28 let, ale nyní je v pravidlech jen podmínka, že uchazečky musejí být plnoleté. Soutěž se tak podle prohlášení organizátorů stala inkluzivnější. Překážkou tedy není ani skutečnost, že Alejandra Marisa v minulosti již byla vdaná. Stačí, když je v současnosti rozvedená.

Podle vzhledu by její věk neodhadl pravděpodobně vůbec nikdo a také řada uživatelů sociálních sítí vyjadřuje přesvědčení, že jí může být tak sotva čtyřicet let. K tomu půvabná šedesátnice podotkla, že za to může její životní styl. Třikrát týdně cvičí, pravidelně drží půst, snaží se jíst co nejzdravěji a používá kvalitní pleťové krémy. A také v žertu dodala, že vliv má jistě i skutečnost, že již není vdaná.

Kam až se jí v soutěži krásy podaří dojít, naznačí podle webu Hola již 25. květen, kdy se koná argentinské finále, jehož vítězka postoupí do světové soutěže Miss Universe. „Krása nemá datum spotřeby. Abyste byli krásní, stačí si věřit a být autentičtí,“ dává však Alejandra Marisa Rodríguezová již nyní radu celému světu.

Korunku pro Miss Zimbabwe si odnesla běloška

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám