Hlavní obsah

Miss Japonska, narozená na Ukrajině, se vzdala korunky kvůli aféře se ženatým mužem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miss Japonska, která je původem z Ukrajiny, se vzdala titulu královny krásy poté, co místní bulvární týdeník odhalil, že měla poměr se ženatým mužem. Udělení korunky ženě s nejaponskými kořeny vyvolalo před dvěma týdny v Japonsku debatu o národní identitě.

Miss Japonska, narozená na Ukrajině, se kvůli aféře se ženatým mužem vzdala korunky.Video: Reuters

 
Článek

Týdeník Bunšun uvedl, že se šestadvacetiletá královna krásy zapletla se ženatým influencerem, pracujícím také jako lékař. Karolina Šiinoová ve své první reakci řekla, že o mužově rodině nevěděla. Podle sdělení organizátorů soutěže však později přiznala opak.

V pondělním prohlášení se Šiinoová omluvila svým příznivcům a veřejnosti, že je oklamala. Uvedla přitom, že tak učinila v panické reakci na zprávu, která se objevila v médiích.

„Hluboce se omlouvám za problémy, které jsem způsobila, a za to, že jsem zradila ty, kdo mě podporovali,“ řekla.

Miss Japonsko se stala ukrajinská rodačka. V zemi to rozdmýchalo emoce

Svět

Korunku královny krásy vrátila, informoval zpravodajský server BBC News. Organizátoři uvedli, že její rezignaci přijali a že soutěž letos zůstane bez vítězky.

Šiinoová se 22. ledna stala první ženou evropského původu, která soutěž Miss Japonsko vyhrála.

Narodila se na Ukrajině, odkud se ve svých pěti letech s matkou přestěhovala do Japonska, kde přijala příjmení svého nevlastního otce. Hovoří plynně japonsky a při přebírání ocenění uvedla, že se považuje za Japonku.

Foto: Profimedia.cz

Karolina Šiinoová po vítězství titulu Miss Japonsko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám