Hlavní obsah

O sochy nahého Trumpa je v USA zájem, lidé je kradou

O sochy nahého republikánského uchazeče o Bílý dům Donalda Trumpa, které se od srpna objevily na mnoha veřejných prostranstvích amerických měst, je podle všeho zájem. Z některých míst si je už neznámí pachatelé odvezli.

Foto: Profimedia.cz

Sochy nahého amerického prezidentského kandidáta se kradou.

Článek

Naposledy takto zmizela socha v jihofloridském Wynwoodu. Místní bezpečnostní pracovníci si ale všimli mužů, kteří naložili skulpturu na korbu dodávky a vyfotili si poznávací značku vozidla. Policie je jim tak již na stopě.

Před týdnem zmizela bez vysvětlení Trumpova socha z New Jersey. Na jednom parkovišti v Las Vegas naopak výtvor neznámí pachatelé strhli k zemi a postříkali sprejem.

Foto: Profimedia.cz

Nahé sochy amerického prezidentského kandidáta se kradou.

Identické sochy v životní velikosti se objevily v New Yorku, v Los Angeles, v San Francisku, v Clevelandu či v Seattlu. Zobrazují Trumpa s vážným výrazem ve tváři a s rukama založenýma na objemném břichu. Sochy ukazují i politikovy genitálie.

Sochy jsou podepsány Indecline, což je umělecké sdružení, do něhož se anonymně zapojují autoři street artu. Podle agentury AP je jejich autorem sochař Joshua Monroe. Sochy vzbudily velkou pozornost. Mnoho lidí se s nimi fotilo a jejich obrázky zaplavily sociální sítě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám