Hlavní obsah

Newyorský holub se už tři roky každý den naloďuje na stejný trajekt

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Divoký holub přezdívaný Tony každý den ve stejný čas cestuje na newyorském trajektu, a to už celé tři roky. Stal se miláčkem cestujících a na internetu už má dokonce i svůj fanklub.

Článek

Podle pracovníků trajektu a pravidelných pasažérů se Tony každé ráno naloďuje na trajekt Thomas Jefferson. Na lodi pak cestuje z přídě na záď a shání se po něčem k jídlu. Po dvou hodinách se vždy bez zaváhání vylodí zpátky na Manhattanu, nikde jinde. V každodenních rituálech ho prý zastaví jen sněhová bouře.

„Není pochyb o tom, že je to Newyorčan. V New Jersey nikdy nevystupuje. Je to opravdu chytrý holub,“ řekl 40letý Edwin Montoya, který na trajektu pracuje už přes deset let.

Otázka ale zní, jak se dá poznat, že Tony je stále jeden a ten samý pták? Newyorčani koneckonců nepoznají jednoho holuba od druhého, uvedl deník New York Daily News.

„Když ho potkáváte každý den, poznáte ho okamžitě. Je černý a peří se mu hodně leskne. A navíc, žádný jiný pták nemá tolik odvahy, aby navštívil kabinu plnou lidí,“ odpověděl Montoya.

Tony přináší smích i inspiraci

Holub Tony se stal oblíbeným pasažérem, rozesmívá jak dospělé, tak děti.

„Celý život jsem Newyorčan a jako takový nemám holuby příliš v lásce, Tony ale v tomto směru změnil mé myšlení. Je skutečně chytrý a jedinečný. Myslí si, že je člověk. Nastupuje a vystupuje spolu s pasažéry. Všichni ho milují,“ řekl deníku New York Daily News jeden z cestujících, který na Tonyho popud začal krmit holuby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám