Hlavní obsah

Neotřelá atrakce Chicaga je pryč. Město opravilo krysí díru v chodníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla to zajímavost, která roky zdobila chodník chicagské čtvrti Roscoe Village. Takzvaná krysí díra, tedy hlodavčí obtisk v chodníku, přitahovala turisty i místní, tomu je však nadobro konec. Město nechalo v týdnu defekt opravit, píše agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Z krysí díry byla nevšední turistická atrakce

Článek

Neobvyklá atrakce byla dlouho neodmyslitelnou součástí ulice West Roscoe. Letos v lednu pak zažila krysí díra novou vlnu popularity, když její fotografii zveřejnil na sociální síti X komik Winslow Dumaine. Na místě se začaly srocovat davy, což nebylo po chuti některým obyvatelům.

Město se proto rozhodlo díru zakrýt, jako důvod uvedlo poškození chodníku a nutnost opravy. Agentuře AP to sdělila mluvčí chicagského úřadu pro dopravu Erica Schroederová.

Stěžovali si na hluk

Místní obyvatelka Georgina Ulrichová natočila ve středu ráno dělníky, jak poškozený kus chodníku vybetonovali. „Tohle všechno kvůli krysímu obtisku,“ okomentovala rezidentka.

Vyjádření města však budí dojem, že spíše než samotné poškození chodníku, byli problémem právě hlasití návštěvníci. „Dostávali jsme množství stížností od sousedů, že se tam shromažďují lidé a nechávají na chodníku nejrůznější věci,“ vysvětlila Schroederová.

Foto: Profimedia.cz

Město nechalo chodník opravit

Radní Scott Waguespack doplnil, že šlo o kombinaci několika faktorů. „Chodník nebyl rovný a lidé na to místo chodili ve dne i v noci a dělali rámus, což vedlo k dalším problémům,“ informoval radní.

Mezi obyvateli Chicaga přitom krysí díra takřka zlidověla. Na internetu se objevovaly nejrůznější vtípky či obrázky, které díru ve tvaru hlodavce vyzdvihovaly jako nejžhavější turistickou atrakci Chicaga.

Nejžhavější turistickou atrakcí Chicaga je „krysí díra“ v chodníku

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám