Hlavní obsah

Nejžhavější turistickou atrakcí Chicaga je „krysí díra“ v chodníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago, to jsou výškové mrakodrapy, procházky podél Michiganského jezera nebo zajímavé podniky. Atrakce, které se v posledních dnech dostává velké pozornosti, je oproti tomu mnohem méně nablýskaná a leckdo by ji mohl i lehce minout. Je jí totiž neobyčejně obyčejná díra v chodníku ve tvaru hlodavce.

Nejžhavější turistickou atrakcí Chicaga je „krysí díra“ v chodníkuVideo: Reuters

 
Článek

Takzvaná krysí díra byla kuriozitou ulice West Roscoe desítky let, uvádí server Washington Post. Nedávno se však stala virální senzací, když místní umělec sdílel její fotografii na sociální síti X. „Je to velmi bláznivá věc,“ okomentoval Winslow Dumaine žijící v třetím nejlidnatějším městě USA od roku 2017, jenž se o neobvyklé atrakci doslechl teprve nedávno.

Stalo se to přitom docela náhodou. Dumaine měl namířeno do jednoho z uměleckých obchodů v oblasti, když ho známá na neobvyklý úkaz v chodníku upozornila. Naléhala, aby si ho po cestě určitě prohlédl. „Vůbec jsem neměl ponětí, o čem to mluví,“ konstatuje umělec s tím, že se na místo přesto vypravil. Když krysí díru spatřil, dostal záchvat smíchu.

„Je to perfektní příklad vizuálního vypravěčství. Podíváte se a je vám hned jasné, co se tu stalo. Tahle věc překračuje jakoukoli jazykovou bariéru,“ uvedl umělec a doplnil: „Kdybyste tohle někomu ukázali přes 500 lety, tak by také ihned věděl, co se stalo.“

Dumaine úkaz vyfotil a sdílel na sociálních sítích, které se postaraly o zbytek. Teď je z krysí díry hit.

Je tam odjakživa, tvrdí obyvatelka

Cindy Nelsonová, která se svým manželem ve čtvrti žije od roku 1997, tvrdí, že díra tu byla odnepaměti. Obyvatelé jsou proto poněkud překvapeni tím, jaké popularitě se nevšední atrakce nyní těší. „Máme to malé zvířátko rádi. Nikdy nás nenapadlo, že to budou lidé považovat za tak vzrušující,“ řekla Nelsonová.

Uvádí, že krysí díra metaforicky vystihuje podstatu Chicaga a jeho obyvatelů. Nedokonalost v chodníku prý skvěle ilustruje, že si místní umějí udělat legraci sami ze sebe. „Ta krysa spadla do asfaltu, oprášila se a pokračovala dál do práce,“ glosuje Nelsonová.

Dumaine doplnil, že fotku krysí díry umístil na sítě, aby se mohli zasmát i ostatní. Okamžiky radosti je totiž podle něj třeba sdílet.

Čech navštívil všech 50 států USA. Amerika je drsná a s nikým se nemaže, tvrdí

Slepá mapa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám