Hlavní obsah

Nejstarším mužem na světě je Venezuelan. Pilířem života je podle něj láska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zástupci z Guinnessovy knihy rekordů v úterý vyhlásili nejstaršího muže na světě. Je jím Juan Vincente Mora z Venezuely, který 27. května oslaví 113. narozeniny. Na pomyslném trůnu vystřídal Španěla Saturnina de la Fuente Garciu, jenž zemřel v lednu ve věku 112 let a 341 dní.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Mora se narodil v roce 1909 ve venezuelském městě El Cobre. Pochází z farmářské rodiny, která pěstovala cukrovou třtinu a kávu. Měl celkem devět sourozenců.

Před 60 lety odešel do důchodu, pak si to rozmyslel a pracuje dodnes

Koktejl

I on byl úspěšným farmářem, svůj poslední pozemek prodal až ve věku 104 let. Od svých 34 let rovněž vykonával práci šerifa.

Se svou ženou Ediofinou, s kterou se oženil v roce 1937, měl 11 dětí. Ediofina zemřela roku 1997, podle Mory to bylo jedno z nejtěžších období jeho života.

112letý Venezuelan má dnes celkem 41 vnoučat, 18 pravnoučat a 12 prapravnoučat.

Láskou a prací ke štěstí

Každé ráno si prý dopřává šálek kávy a snídani se svou rodinou. Je silně věřící a denně se modlí. Pilířem života je podle něj „láska k Bohu, k rodině a brzké vstávání do práce”.

Nejstarším člověkem světa se stala francouzská jeptiška, která denně pije víno

Koktejl

Aktuálně nejstarším člověkem na světě je podle Guinnessovy knihy rekordů 118letá sestra André, francouzská jeptiška. V nedávné době však při lékařské prohlídce zdravotníci v Brazílii narazili na osobu ještě starší. Maria Gomes dos Reisová se narodila 16. června roku 1900, mělo by jí tedy být 121 let.

Nejstarší žijící osoba na světě by mohla být v Brazílii

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám