Hlavní obsah

Nazí Australané oslavili slunovrat koupáním v ledové vodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco na severní polokouli ve středu nastal letní slunovrat, Australané slavili ten zimní. V Hobartu se konala tradiční akce, při níž si stovky naháčů chodí zaplavat do ledové vody.

Nazí Australané oslavili slunovrat koupáním v ledové voděVideo: Reuters

 
Článek

Koupání bez plavek v ledové vodě řeky Derwent je tradičním zakončením uměleckého a hudebního festivalu Dark Mofo. Akce, která mimo jiné oslavuje různé podivnosti a neobvyklosti, ale také staré rituály spojené se slunovratem, se již podesáté konala v tasmánském městě Hobart.

Letos se na Long Beach v ústí řeky vrhly do vody přibližně dva tisíce plavců, a svérázně tak oslavili nejkratší den v roce a začátek období, kdy se dny začnou zase prodlužovat, aby za pár měsíců nastoupilo léto.

K tomu je ale v Austrálii ještě daleko, což ostatně pocítili i účastníci tohoto zimního koupání. Teplota vzduchu totiž podle agentury Reuters letos klesla na pouhé tři stupně Celsia, což už je pro ryzí otužilce.

Východ slunce u Stonehenge v jižní Anglii dnes přivítaly davy lidí

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám